Manşetler

Amazon Türkiye’ye ne zaman geliyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son zamanlarda Türk e-ticaret sektöründeki en büyük beklenti, dünyaca ünlü online perakende mağazası Amazon’un Türkiye’de faaliyetlerine başlaması. Geçtiğimiz günlerde Amazon’un mart sonu itibarıyla Türkiye’de ticari olarak faaliyet göstermeye başlayacağına dair haberler çıkmıştı. Son olarak Sabah gazetesinin bugünkü sayısında, Amazon’un İstanbul’da bir yer baktığı haberi çıktı.

Amazon, İstanbul’da merkez olarak kullanacağı 5 bin metrekarelik bir ofis arayışı içinde bulunuyor. Sabah’ın haberinde, bu merkezin neresi olacağı, İstanbul’un hangi ilçesinin belirleneceği henüz kesinlik kazanmadı. Amazon’un küresel çapta faaliyet gösteren bir gayrimenkul danışmanlığı firmasına 6 ay önce İstanbul’da yer bakması için talimat verdiği, şirketin özellikle İstanbul şehir merkezinde bir yer aradığı söyleniyor.

Amazon mart sonunda test satışlarına başlayacak

Toptancı ve satıcılara mart ayında faaliyete geçmek için hazırlıklı olmalarını haber salan e-ticaret devi, bu ay içinde belirli ürün kategorilerinde test satışına başlayacak. 2018’in sonlarında ise tam donanımlı biçimde faaliyete geçeceği belirtiliyor.

Amazon’un, e-ticaret sektörünün lider oyuncusu Hepsiburada’yı satın alarak Türkiye pazarına giriş yapacağı iddia edilmişti. Ancak görüşmelerin sonuca ulaşmadığı ve Amazon’un kendi operasyonuyla ilerleyeceği netlik kazandı. Log da, Lüksemburg ekibi de önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelerek büyük firmalarla görüşmeler yapacağını yazıyor.

Amazon, 2016’nın sonlarında Almanya mağazasında Türkçe dil seçeneğini sunmaya başlamış ve Türkiye’deki müşteriler için ücretsiz kargo fırsatı sunmuştu. Ancak akıllı telefon gibi yurt dışından sipariş edilemeyen ürünlerin bu mağaza üzerinden sipariş edilmesi mümkün görünmüyor. Üstelik bu yöntemle, yurt dışında epey popüler olan dükkan modeli Türkiye’deki işletmeler tarafından kullanılamıyor. Amazon’un Türkiye’ye gelişiyle birlikte e-ticaret sektöründe hareketli günler yaşanacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER