Teknoloji

Amazon Türkiye alışveriş sitesi Amazon.com.tr adresinde açıldı

amazon.com.tr türkiye

Uzun zamandır beklenen Amazon, nihayet Türkiye’deki kullanıcılara bizzat Türkiye’ye özel sitesiyle, Amazon.com.tr adresinden hizmet vermeye başladı.

Amazon’un gelişi uzun zamandır bekleniyordu. Şirketin Türkiye’deki operasyonlarıyla ilgili çalışmalar da bir yılı aşkın zamandır sürüyordu. Satıcılarla anlaşan ve dağıtım ağını tamamlayan şirket, geride kalan yaz aylarında Türkiye mağazasından satışa başlamayı amaçlıyordu. Ancak yazın sıcak gündemi, Amazon’un Türkiye’de faaliyete geçme planlarını biraz ötelemiş oldu.

Aslında Amazon.com.tr adresi neredeyse iki yıldır aktif durumda ve Türkiye’deki müşterilere hizmet veriyordu. Amazon.de sitesinin Türkçe versiyonuna yönlendirilmiş olan bu adres üzerinden Türkiye’ye sipariş vermek mümkün oluyordu. Ancak cep telefonu ve benzeri, gümrükte sıkıntı çıkarabilecek ürünlerin siparişi için pek pratik bir çözüm teşkil etmiyordu.

Artık Amazon.com.tr’nin bizzat Türkiye’de hizmet vermesiyle birlikte tüketiciler bilgisayardan telefona, kitaptan video oyunlarına, kişisel bakımdan oyuncağa kadar birçok farklı kategorideki ürünlere ulaşabiliyor.

Amazon, Türkiye’de faaliyete başlamasıyla birlikte Amazon.com.tr üzerinden aşağıdaki mesajı yayınladı:

“Değerli müşterimiz,

Amazon.com’un kurulduğu 1995 yılından bu yana, Türkiye’deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün, Türkiye’deki müşterilerimizin Amazon alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek olan Amazon.com.tr’nin açıldığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz. Binden fazla yerli satıcımız ile içerisinde kitap, ev ürünleri ve elektronik ürünlerin de bulunduğu 15 farklı kategoriden milyonlarca ürünü, rekabetçi fiyat, güvenilir teslimat ve kaliteli müşteri hizmetleriyle sizlere sunacağımız için çok heyecanlıyız.

Henüz Türkiye’deki yolculuğumuzun başındayız. Siz müşterilerimizin yüksek beklentilerini karşılayabilmek için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Daha yeni başlıyoruz. Önümüzdeki aylar ve yıllar içerisinde, mağazamıza yeni kategoriler eklemek ve her geçen gün ürün yelpazemizi genişletmek için daha çok çalışacağız. Sizlerin memnuniyetini artırmak için yeni hizmetler hayata geçireceğiz ve ürünlerinizi daha kolay ve hızlı teslim almanızı sağlayacağız. Bu sayede, sizlerin güvenini kazanacağımızı ve Amazon.com.tr’nin en sevdiğiniz mağazalarından birine dönüşeceğini umuyoruz.

Amazon.com.tr artık hazır ve bir an önce sizlere hizmet verebilmek için sabırsızlanıyoruz.

Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Amazon Türkiye Ekibi”

Amazon.com.tr’nin açılmasıyla birlikte çeşitli ürünlerde fırsatlar da sunuluyor. Beyaz eşyadan telefona, kitaptan televizyona farklı ürünlerde çeşitli indirimler sunuluyor.

Amazon.com.tr Ülke Müdürü Sam Nicols ise Amazon.com.tr’nin faaliyetlerine başlamasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Amazon olarak amacımız, müşterilerin internet üzerinden almak isteyebilecekleri her şeyi, cazip fiyatlarla sunan, dünya üzerindeki en müşteri odaklı şirket olmak. Amazon.com’un kurulduğu 1995 yılından bu yana, Türkiye’deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün, Türkiye’deki müşterilerimize, binden fazla yerli satıcımız ile beraber milyonlarca ürünü sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki aylar içinde, ürün yelpazemizi ve teslimat seçeneklerimizi artırarak en iyi müşteri hizmetini sunmak adına Türkiye’deki faaliyetlerimizi geliştireceğiz. Bu sayede, Türkiye’deki müşterilerimizin güvenini kazanmayı hedefliyoruz.”

İLGİLİ HABERLER