Ulaşım

Amazon sürücüsüz otomobil girişimi Zoox’u satın aldı

amazon sürücüsüz otomobil

Amazon, sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerine çalışan Zoox isimli girişimi satın aldı. The Financial Times ve The Information‘da yer alan haberlere göre; teknoloji devi, Zoox için 1.2 milyar dolar ödeyecek.

Amazon daha önce otonom sürüş teknolojileri konusunda bazı küçük ölçekli yatırımlar ve kendi bünyesinde bazı operasyonlar gerçekleştirmişti. Şirket ilk kez sürücüsüz otomobil teknolojisi için bu denli büyük bir yatırım yapmış oldu. Zoox, Amazon’un genel olarak da şimdiye kadarki en büyük yatırımları arasına girdi. Whole Foods’u 13.7 milyar dolara satın alan Amazon, ayakkabı satıcısı Zappos için de 1.2 milyar dolar ödemişti.

The Financial Times’a konuşan bir kaynak, Amazon’un Uber ve Waymo gibi şirketlere rakip olacak bir filo oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Ancak şirketin teslimat operasyonunu geliştirmek için de otonom sürüş teknolojisiyle ilgileniyor olması muhtemel görünüyor. Sürekli çalışan teslimat araçlarıyla, aynı gün teslim seçeneğini işin içindeki insan unsurunu azaltarak geliştirmek Amazon adına mantıklı bir hedef olarak değerlendirilebilir.

Amazon’un Zoox’a yatırım yapmayı sürdürmesinin de taraflar arasındaki görüşmelerin kilit noktalarından biri olduğu söyleniyor. Zoox’un, tıpkı Twitch gibi, bağımsız bir şirket olarak işlemeye devam edeceği belirtiliyor.

Amazon, Zoox ile ilgili kesin planları konusunda bilgi vermedi. Ancak yukarıda bahsettiğimiz olası senaryolar dışındaki ihtimallerin de önümüzdeki dönemde gündeme gelmesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER