Eğlence

Amazon yeni bir müzik servisi hazırlıyor

amazon spotify

Amazon Spotify ile yakında daha doğrudan bir rekabet içine girecek gibi görünüyor. Billboard‘da yer alan habere göre, şirket ücretsiz ve reklam destekli bir müzik platformunu duyurmaya hazırlanıyor. Bu serviste kullanıcılara kısıtlı bir katalogun sunulacağı söylenirken, Amazon’un öncelikli olarak Echo hoparlör sahiplerine ücret ödemeden müzik dinleyebilecekleri bir seçenek sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.

Sunulacak katalogunun büyüklüğü konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Amazon’un bazı plak şirketlerine dinleme başına bir para ödeyeceği ve ödenecek bu paranın dinletilecek reklam sayısından bağımsız olduğu ifade edildi. Amazon’dan şimdilik bu iddiaya ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

Amazon’un neden ücretsiz bir servis sunmayı düşündüğü konusunda bir fikir yürütmek oldukça kolay. Şirketin mevcut ücretli müzik servisleri Prime Music ve Music Unlimited’in abone sayıları 2018’in sonu itibarıyla 20 milyona ulaşmış durumda. Ancak servislerin güncel dinleyici sayıları hâlâ belirsizliğini koruyor.

Prime Music mevcut yapısıyla insanların gerçekten ihtiyaç duyduğu bir servisten ziyade ekstra bir platform işlevi görüyor. Amazon Spotify ile rakip olabilecek ücretsiz müzik servisiyle Echo serisi hoparlörlerin cazibesini artırmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER