Teknoloji

Amazon SNS ile platformlar arası bildirim gönderimi kolaylaşıyor

Amazon Web Servisleri altında yeni bir servis faaliyete geçti. Bu servis sayesinde yazılım geliştiricileri, birden fazla platform için uygulama geliştirirken itme bildirimlerinden daha kolay şekilde yararlanabilecek.

amazon-web-servisleri-logo

“Amazon Simple Notification Service with Push” olarak adlandırılan bu servis, Amazon’un deyimiyle, eksiksiz yönetim imkânı sunan, bulut üzerinden çapraz platform tabanlı itme bildirimleri sunan bir servis. Tek bir API’dan ibaret olan bu servis sayesinde geliştiriciler Apple iOS, Android veya Kindle Fire cihazlarına bildirim gönderimi yapabiliyor.

Mobil cihazlara doğrudan iletimin yanı sıra SNS sayesinde yazılımcılar SMS veya e-posta üzerinden de bildirim gönderiminde bulunabiliyor. Amazon, SNS kullanan AWS müşterileri için ücretsiz bir paket sunuyor, bunun dahilinde 1 milyon mobil itme bildirimi ücretsiz olarak veriliyor. Eğer geliştiriciler bu limiti aşarlarsa, her bir milyonluk bildirim mesajı için 1 dolar ödemek zorunda kalıyor.

Geliştiricilere bildirim gönderimi noktasında destek sunan birçok servis bulunuyor, ancak Amazon’un SNS çözümü, Amazon gibi Web Servisleriyle pazarda hakimiyet kurmuş bir şirket tarafından sunulması nedeniyle dikkat çekici oluyor. Fiyatlandırma konusunda da Amazon’un pek aşırıya kaçmadığı görülüyor.

İlgili >> Amazon

İLGİLİ HABERLER