Eğlence

Amazon sinema yatırımlarında gişe filmlerine yönelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
amazon sinema
Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea)

Amazon sinema sektörü yatırımlarına ilişkin önceliklerinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Reuters’te yer alan habere göre, şirket bağımsız filmlere daha az para yatıracak. Amazon bağımsız filmlerin yerine gişe filmlerine yatırım yapacak. Konuyla ilgili olarak Reuters’e konuşan kaynaklar, planlanan değişikliklerin Amazon’un TV kolunda yapılan değişikliklerin bir yansıması olduğunu belirtti. Şirket, TV pazarında da odak noktasını düşük maliyetli işlerden “prestijli” projelere kaydırma kararı almıştı.

Amazon’un strateji değişikliği haberinin ortaya çıkış zamanlaması ise oldukça dikkat çekici. Bağımsız sinema dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Sundance Film Festivali, bu hafta içinde başladı. Amazon, 2016’da Sundance’te tabir-i caizse “ava çıkmış” ve daha sonra kendisine Oscar getirecek olan “Manchester by the Sea” (Yaşamın Kıyısında) isimli filmin haklarını satın almıştı. Reuters’ta yer alan habere göre, Amazon gelecekte 50 milyon dolar ve civarında bütçelere sahip filmlere yatırım yapmayı planlıyor.

Deadline’a konuşan Amazon Studios’un Küresel Film Yöneticisi Jason Ropell ise şirketinin bağımsız film pazarında da aktif olmayı sürdüreceğini belirtti. “Bağımsız sinemayı terketmiyoruz” diyen Ropell, yaptıklarının filmleri için potansiyel izleyici kitlesini genişletmek olduğunu belirtti. Bazı noktalarda bunun yüksek bütçeli filmleri de kapsadığını söyleyen Amazon yöneticisi, köklerinin “bağımsız ve daha prestijli” filmlerde olduğunu sözlerine ekledi.

Amazon sinema stratejisinin detaylarını Sundance’te açıklayabilir

Amazon geçtiğimiz yıl Sundance’te gösterilen Kumail Nanjiani’nin komedi filmi Big Sick’in haklarını 12 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Filmin maliyeti ise 5 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Big Sick eleştirmenlerden iyi not alsa da, Altın Küre’ye aday gösterilmemişti. Filmin gişe hasılatı ise 40 milyon dolar olmuştu. Amazon sinema stratejisine dair yeni detaylar, Sundance Film Festivali’nde gün yüzüne çıkabilir.

İLGİLİ HABERLER