Teknoloji

Amazon sattığı her Kindle Fire’da 50$ zararı göze alıyor

ko-browser

Amazon sattığı her Kindle Fire tabletten 50$ zarar edecek, bu iddia Piper Jaffray analisti Gene Munster’e ait. Dün 7 inç’lik tabletini tanıtan Amazon’un onu 199$ gibi düşük bir fiyattan satacak olması biraz şaşırtıcı oldu. Munster, Kindle Fire’ın Apple’ın iPad’ine gerçek bir rakip olmadığına inanmakla birlikte beklenenden daha rekabetçi olmadığını dile getirdi.

Munster, Kindle Fire’ın 7 inç’lik ekranının 10 inç’lik ekrana sahip iPad’den en büyük farkı olduğunun altını çizdi. Kindle Fire’ın daha az depolama alanı barındırması, kamera veya 3G mobil geniş bant desteği gibi özellikler barındırmaması da bir eksiklik olduğunu belirtti. Ne var ki, bu tabletin sunmuş olduğu servis, uygulama ve içerikle, diğer Android cihaz üreticilerinin ürünlerine göre ön plana çıktığını ve bundan dolayı rekabetçi bir nitelik kazandığını vurguladı.

Amazon, sattığı her Kindle Fire’dan edeceği 50$’lık muhtemel zararı içerik satışıyla karşılamayı hedefliyor. Şirket geçtiğimiz birkaç ay boyunca aralarında müzik, film ve TV şovlarının bulunduğu geniş bir multimedya kütüphanesini hayata geçirdi. Ayrıca bulut tabanlı servisler sayesinde daha iyi içerik dağıtımı imkânı mevcut. Bir de Silk adı verilen, bulut sunucu bazlı çalışan ve optimize edilmiş web deneyimi sunan internet tarayıcısı var. Tüm bunlar Amazon Kindle Fire’ın artı hanesine atılmış çentiklere tekabül ediyor.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER