Bilim

Amazon sağlık projeleri geliştirmek için gizli bir ekip kurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yola bir e-ticaret şirketi olarak çıkan Amazon, birbirinden farklı alanlara dokunan bir teknoloji ve perakendecilik devine dönüşmüş durumda. Gelen haberlere göre, şirket koltuğunun altına bir karpuz daha eklemeye hazırlanıyor. Amazon sağlık projeleri geliştirmek için gizli bir ekip kurdu.

CNBC’de yer alan habere göre, Amazon’un gizli ekibi “1492” adını taşıyor. Ekip ismini Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfettiği tarihten alıyor. Ekibin donanım ve yazılım projeleri üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Amazon CEO’su Jeff Bezos, geçtiğimiz sonbaharda yaptığı bir açıklamada Alexa ve Echo cihazlarının hem hastalar hem de sağlık hizmetleri sağlayanlar için bir araç olabileceğini belirtmişti. Kanser testlerine yönelik çalışmalar yapan Grail isimli girişime yatırım yapan Amazon, Box’ın eski sağlık ve yaşam bilimleri direktörünü de transfer etmişti.

CNBC’nin haberinde, tıbbi kayıtların örnek olarak kullanımı üzerine çalışacak kişilere yönelik iş ilanına dikkat çekiliyor. Orijinal Echo ve Fire Phone’u geliştirdikten sonra yeniden yapılandırılan Lab126 biriminin sürece dahil olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Amazon sağlık pazarında yalnız olmayacak

Otomatik öğrenme ve yapay zekâ teknolojilerinin gelişimi, büyük teknoloji şirketlerinin de gözünü sağlık sektörüne çevirmişti. Amazon, dijital asistanı Alexa’yı taşıyan Echo ile pazardan pay kapmayı hedefliyor. Apple iPhone’un kişisel tıbbi kayıtların tutulmasıda kullanmayı amaçlarken, Google da DeepMind Health ile sağlık kuruluşları için büyük veriyi işliyor.

İLGİLİ HABERLER