Eğlence

Amazon radyo için Clubhouse benzeri uygulama hazırlıyor

amazon bulut
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon canlı ses pazarına giren en yeni şirket olacak. E-ticaret devi, “Project Mic” kod adıyla yeni bir uygulama hazırlıyor. The Verge sitesinin haberine göre, bu yeni uygulamayla kullanıcılar içinde müziğin de olduğu canlı radyo programları yapabilecek ve bunları yayımlayabilecek.

Amazon’un Project Mic ile “radyoyu demokratikleştirmeyi ve yeniden icat etmeyi” hedeflediği belirtildi. Uygulama ilk olarak ABD’ye odaklanacak.

Servise Amazon Music, Audible ve Twitch uygulamaları ile Alexa destekli cihazlar üzerinden erişilebiliyor. Alexa destekli cihazlarda kullanıcılar sadece sesleriyle cihazlarla etkileşime girebilecek. Uygulama deneyiminin otomobiller için optimize edileceği ve bunun Amazon’un radyoyu yeniden icat etme hedefine uygun olduğu belirtildi. Amazon’un yeni uygulamasında konuya, müziğe ve program adına göre arama yapılabileceği de ifade edildi.

Programcılar, Amazon’un müzik katalogundaki şarkıları radyo programlarında çalabilecek. İlk etapta hem ünlü isimler hem de küçük programcılar Amazon’un uygulamasında dinleyicilerin karşısına çıkacak. Uygulamanın odak noktasında müzik olsa da; pop kültürü, komedi ve spor programlarını dinlemek mümkün olacak.

Amazon henüz planlarıyla ilgili detaylı açıklama yapmadı. Bu uygulamayla birlikte Amazon’un Facebook, Spotify ve Apple gibi şirketlerle rekabet ettiği alanlara bir yenisi daha eklenmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER