Teknoloji

Amazon AirPods’un karşısına sağlık ve spor özellikleriyle çıkacak

amazon bulut

Amazon’un kısa süre içinde kablosuz bir kulak içi kulaklığı tanıtması bekleniyor. Alexa destekli bu kulaklığın AirPods gibi güçlü rakiplerine sağlık ve spor özellikleriyle meydan okuyacağı söyleniyor. İddiaya göre; Amazon, Puget adıyla anılan kulaklığında yerleşik ivmeölçerle koşu ve yakılan kalori takibi gibi özellikler sunacak.

Amazon’un AirPods’a rakip olabilecek bir cihaz üstünde çalıştığına dair haberler bu yıl içinde etrafta dolaşmaya başlamıştı. Bu kulaklığın aynı zamanda bir sağlık cihazı olarak işleyeceğine dair işaretler ise ilk kez ortaya çıkıyor.

Amazon’un yeni kulaklığının ne zaman resmiyet kazanacağı konusunda ise henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Şirketin 25 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte yeni cihazlarını tanıtması bekleniyor. Ancak Amazon, her zaman olduğu gibi, şimdiye kadar bu konuda bir ipucu vermiş değil.

Amazon Puget ile Android kullanıcılarını tavlayabilir

Amazon’un geçtiğimiz yılki etkinliği, şirketin yine bazı sürprizler yapabileceğini düşündürüyor. CNBC‘de yer alan habere göre, şirket kulaklığın yanı sıra ses kalitesinin öne çıktığı yeni bir Echo hoparlörü de tanıtabilir. Bu yöndeki dedikodular çok uzun süredir etrafta dolaşıyor.

Amazon’un yeni kablosuz kulaklığı, spor ve sağlık özelliklerinin uygun bir fiyat karşılığında sunulması durumunda Apple AirPods’un karşısında güçlü bir alternatif olabilir. AirPods, hâlihazırda dünya genelinde en çok satan kablosuz kulaklık konumunda. Apple’ın kablosuz kulaklığının pazar payı yüzde 60 seviyesinde. AirPods’a karşı daha uygun fiyatlı seçenekler arayan Android kullanıcıları için Amazon’un kulaklığı beklenen ürün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER