Teknoloji

Amazon Prime’ın yıllık üyelik bedeli artıyor

amazon primeAmazon Prime servisi için ABD’de aldığı üyelik bedeline yüzde 20 oranında zam yapacağını açıkladı. Söz konusu artış, şirketin CFO’su Brian Olsavsky tarafından duyuruldu.

Yapılacak zam ile birlikte Prime’ın ABD’deki yıllık üyelik bedeli 99 dolardan 119 dolara çıkacak. Yeni kullanıcılar için zamlı tarife 11 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak. Mevcut kullanıcılar ise 16 Haziran’dan itibaren zamlı fiyatlardan etkilenecek.

“Prime müşterilerinin değeri hiçbir zaman bundan daha fazla olmamıştı” diyen Olsavsky, servisin maliyetlerinin de zaman içinde yükseldiğine dikkat çekti. Amazon bir süre önce de Prime’ın aylık abonelik bedeline yüzde 24 oranında zam yapmıştı. Bu zamla birlikte aylık ödeme planını seçenler için Prime’ın yıllık maliyeti 156 dolar seviyesine çıkmıştı. Son zam ise Amazon’un 2014’ten bu yana Prime’ın yıllık ücretine yaptığı ilk zam olma özelliğini taşıyor.

Amazon Prime abonelerinin sayısının 100 milyonu aştığı, kısa bir süre önce CEO Jeff Bezos tarafından hissedarlara gönderilen bir mektupla duyurulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER