Teknoloji

Amazon Prime Video, Yakuza’dan uyarlanan yeni dizisinin yayın tarihini açıkladı

Amazon Prime Video Yakuza

Amazon Prime Video, popüler Yakuza oyun serisinden uyarlanan dizisinin yayın tarihini açıkladı. Serinin canlı uyarlaması olan “Like a Dragon: Yakuza” isimli dizi, 24 Ekim’de izleyicilerin karşısına çıkacak.

24 Ekim’de dizinin ilk üç bölümü yayınlanacak. 1 Kasım’da ise diğer üç bölüm ekranlara gelecek. Sega ilk Yakuza oyununu 2005’te piyasaya sürmüştü. O zamandan bu yana 20’den fazla oyun ve yan ürün de seriye dahil edildi.

Like A Dragon: Yakuza, “suç-gerilim-aksiyon dizisi” olarak güçlü bir adalet, görev ve insanlık duygusuna sahip, korkusuz ve eşsiz bir Yakuza savaşçısı olan Kazuma Kiryu’nun hayatını, çocukluk arkadaşlarını ve kararlarının yansımalarını konu alıyor. Dizi, 1995 ve 2005 yıllarında, oyunun geçtiği yer olan Kabukichō’dan modellenen kurgusal bir eğlence bölgesi olan Kamurochō’da geçiyor.

Amazon Prime Video Yakuza dizisinde oyuna benzer temalara da yer verecek

Elbette dizi ve oyun arasında benzer temalar olacak ancak yaratıcılar ona benzersiz bir kimlik vermeye çalışıyor gibi görünüyor.

Yakuza’nın yazarı, dizinin yapımcısı ve Ryugagotoku Studio’nun tepe yöneticisi Yokoyama Masayoshi konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Oyunlar, dünyalarını öznel bir mercek aracılığıyla deneyimlemenize olanak tanırken, bu uyarlama, gösterinin tadını çıkarmanın nihai olarak nesnel yolu olacaktır. Oyunlara nasıl hayat verdiği ve yeni sürprizler kattığı konusunda serinin hayranlarının etkileneceğinden hiç şüphem yok. Yeni gelenler eminim kendilerini dizinin cesur gerçekçiliğine kapılmış halde bulacaklardır.”

İLGİLİ HABERLER