Eğlence

Amazon Prime Video’da iPad, iPhone ve Apple TV sahiplerini ilgilendiren önemli değişiklik

amazon prime video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un Prime Video iOS ve Apple TV uygulamaları artık müşterilere uygulama içi satın alma imkanı sunuyor. Bunun içinde filmleri ve dizileri kiralama ya da satın alma da bulunuyor. Bu değişiklik Amazon’un App Store’a yaklaşımında önemli bir değişiklik anlamına geliyor. Normalde Apple, uygulama içi satın almalarda yüzde 30’luk bir kesinti uyguluyor.

Değişikliğin öncesinde Amazon, Prime Video uygulaması içinden içerik kiralamaya veya satın almaya izin vermiyordu. Bunun için kullanıcıları internet tarayıcısına yönlendirerek App Store komisyonunu engellemeye çalışıyordu. Eğer Amazon Prime abonesi değilseniz, iOS uygulaması üzerinden Prime Video aboneliği açmanız mümkün oluyordu. Ancak bundan sonra bile uygulama içinden ayrı ayrı ürün satın alımı yapamıyordunuz. Amazon Prime Video’nun Türkiye uygulamasını kontrol ettiğimizde, henüz içerik kiralama veya satın alma ile ilgili bir değişiklik görmediğimizi belirtelim.

Spotify gibi platform sahipleri, uygulamaları içinden abonelik satışı yaptıklarında yüzde 30’luk App Store komisyonunu kullanıcılara yansıtıyor. Amazon Prime Video’da ise fiyatlar yüzde 30’luk kesintiden etkilenmiyor gibi görünüyor. Amazon’un Apple ile bir anlaşma yapıp yapmadığı veya App Store komisyonunu kendi cebinden karşılamaya karar verip vermediği bilinmiyor. Ancak Apple, Amazon Prime Video’nun üst sınıf video sağlayıcılarına özel olarak açtığı programa girdiğini doğruladı.

Apple’dan The Verge sitesine gönderilen açıklamada, “Apple, premium abonelik sunan video sağlayıcıları için Apple TV uygulaması, AirPlay 2 desteği, tvOS uygulamaları, evrensel arama, Siri desteği ve varsa tek veya sıfır oturum açma ile entegrasyon da dahil olmak üzere çeşitli müşteri avantajları sunmak için oluşturulmuş bir programa sahiptir.” ifadesi yer aldı. “Prime Video, Atlice One ve Canal + gibi nitelikli video eğlence uygulamalarında, müşteriler mevcut video aboneliklerine bağlı ödeme yöntemini kullanarak film ve TV şovu satın alma veya kiralama seçeneğine sahiptir.”

İLGİLİ HABERLER