Eğlence

Amazon Prime Video’nun ücretsiz versiyonu üzerinde çalışıyor

amazon prime videoAmazon Prime Video servisine ücretsiz biçimde erişilmesini sağlamak için çalışmalar yapıyor. AdAge sitesinde yer alan habere göre, şirket söz konusu versiyonda içeriklerde reklam göstererek gelir elde etmeyi planlıyor. Hâli hazırda Prime Video’ya ilk altı ay boyunca 2,99 avro ödeyerek erişilebiliyor.

Alternatif versiyonla servisin daha fazla kişiye ulaşması amaçlanıyor. Amazon’un bu noktada reklam verenleri cezbetmek adına çeşitli teklifler sunabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. AdAge’in haberine göre, şirket izleyici kitlesi bilgilerini paylaşmaya sıcak bakıyor. Amazon’un projedeki diğer iş ortaklarıyla gelir paylaşabileceği de belirtiliyor. İsmi açıklanmayan bir yönetici, Amazon’un içerik hazırlayan stüdyolara servis içinde kanal oluşturma imkanı sunabileceğini dile getirdi.

İnsanların geleneksel televizyon kanallarından vazgeçip Netflix gibi servislere yönelmesindeki en önemli faktörlerden biri, söz konusu servislerin reklamsız bir deneyim yaşatması. Reklam destekli bir servisin şirketler ve içerik sahipleri için daha çekici olacağı rahatlıkla söylenebilir. İzleyicilerin buna nasıl tepki vereceği konusunda ise kesin bir yargıda bulunmak pek kolay değil.

Amazon’un uygulamayı istediği model, Türkiye’de puhutv tarafından uygulanan modele bir hayli benziyor. “Fi” ile adını geniş kitlelere duyuran puhutv, barındırdığı içeriklere erişim için bir abonelik ücreti istemiyor. İçeriklere reklam yerleştiren servis, bu yöntem aracılığıyla gelir elde ediyor.

Amazon Prime Video ücretsiz içeriklerde geniş bir katalog sunabilir

AdAge’e göre, Amazon Prime Video için hazırlayacağı ücretsiz versiyonun içerik katalogunu geniş tutacak. Reklam destekli pakette çocuk programlarından yaşam tarzı programlarına kadar uzanan geniş bir skalanın bulunması bekleniyor. Amazon’un çekeceği Yüzüklerin Efendisi dizisi de bu yöntemle daha çok kişi tarafından izlenebilir.

İLGİLİ HABERLER