Eğlence

Amazon Prime Video’da reklam döneminin başlangıcı için kesin tarih verildi

amazon prime video

Amazon Prime Video abonelerine gönderdiği e-postayla platformda reklam döneminin yakında başlayacağını bildirdi. Dizi veya film keyiflerinin reklamlarla kesilmesini istemeyen Prime Video abonelerinin bunun için ekstra ödeme yapması gerekecek. Amazon’dan verilen bilgiye göre, 29 Ocak’tan itibaren platformda izleyicilerin karşısına reklamlar çıkacak.

Prime Video’da reklam görmek istemeyenlerin aylık 9 dolar olan abonelik ücretinin üstüne ek olarak 3 dolar daha ödemesi gerekecek. Söz konusu fiyatların ABD için geçerli olduğunu ve reklamlı izleme deneyiminin sunulacağı ülkeler arasında şimdilik Türkiye’nin bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Amazon’dan daha önce yapılan açıklamaya göre, ilk etapta ABD, İngiltere, Almanya ve Kanada’da reklamlar gösterilecek. Daha sonrasında Fransa, İspanya, İtalya, Meksika ve Avustralya’daki kullanıcıların reklam görmemek için ekstra ödeme yapması gerekecek. İkinci dalganın 2024’ün sonlarında başlaması bekleniyor. Amazon’dan daha önce yapılan açıklamada, standart TV deneyimine kıyasla belirgin şekilde daha az reklam gösterilmesinin planlandığı belirtilmişti. Bu ifade muğlak olsa da, şirketin saat başına 4 dakika reklam göstermeyi planladığı haberi gündeme gelmişti.

Amazon Prime Video’da reklam göstermenin yatırımlara katkı sağlayacağına inanıyor

Amazon Prime Video abonelerine gönderdiği e-postada televizyonlara kıyasla çok daha az reklam gösterme hedefini bir kez daha yineledi. Ayrıca reklam göstermeye başlamasının ve reklamsız deneyim için daha fazla ücret almanın “ilgi çekici içeriğe yatırım yapmasına ve bu yatırımı uzun bir süre boyunca artırmaya devam etmesine” yardımcı olacağının da altını çizdi. Reklamların ocak ayının sonu itibarıyla otomatik olarak gösterilmeye başlayacağı ve reklamsız pakete geçmek isteyen kullanıcıların da bir web sitesine yönlendirileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER