Eğlence

Amazon Prime Video İngiltere Premier Ligi’nin yayın haklarını satın aldı

apple premier lig

amazon prime videoAmazon Prime Video, İngiltere Premier Ligi’nin Birleşik Krallık’taki çevrimiçi yayın haklarını satın aldı. 2019-2020 sezonundan itibaren geçerli olacak olan anlaşma, 2021-2022 sezonunun bitişine kadar devam edecek.

Amazon’un İngiltere Premier Ligi’nin yayın hakları için aralarında YouTube’un da bulunduğu rakiplerle mücadele ettiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Premier Lig yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Amazon’un “F Paketi” olarak adlandırılan paketi satın aldığı belirtildi.

Anlaşma çerçevesinde Amazon’un her sezonda 20 maçı canlı olarak yayınlaması planlanıyor. Ancak söz konusu maçların çoğunluğunu hafta sonu oynanacak büyük maçlar yerine hafta içi fikstüründeki maçların oluşturacağı söyleniyor.

Buna karşılık BT Sport her sezon 52, Sky Sport ise 120 maçı canlı yayınlama hakkına sahip. 20 maçlık paket, Sky’ın 120 maçlık paketine kıyasla oldukça küçük görünse de, Amazon açısından büyük önem taşıyor. İngiltere Premier Ligi ile birlikte Amazon Prime Video ilk kez dizi ve film izleyicilerinin dışında bir kitleyle buluşma imkanını yakalamış olacak. Amazon’un maç yayınlarına ek olarak sah dışında olanların gösterileceği bir programı da yayınlayacağı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER