EğlenceManşetler

Amazon Prime Video: Özel yapım diziler ve en yeni filmler karşınızda

amazon prime video inceleme

Günümüzde dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca insan artık dizi, film veya diğer görsel içerikleri takip etmek için çevrimiçi abonelik servislerini tercih ediyor. Amazon Prime Video da bu servislerin en popülerleri arasında yer alıyor. Amazon Prime servisinin Türkiye’de faaliyete geçmesiyle birlikte Prime Video aboneliği de çok daha uygun fiyatlı hâle geldi. Bu yazımızda Amazon Prime Video uygulamasıyla ilgili yorumlar ve bilgiler yer alıyor.

Amazon Prime Video’daki içeriklere erişmek için Amazon Prime’a abone olmak gerekiyor. Abonelik işlemi www.amazon.com.tr/prime adresi üzerinden yapılıyor. İlk 30 gün boyunca ücretsiz olarak denenebilen Amazon Prime’ın aylık abonelik bedeli ise 7,90 TL.

Amazon Prime Video’nun mobil uygulamaları, rakibi olarak tanımlanabilecek diğer platformların mobil uygulamalarına benziyor. Kullanıcılar abonelik bilgilerini girdikten sonra uygulamanın ana sayfasına yönlendiriliyor. Burada en üstteki bölümde Amazon tarafından öne çıkarılan içerikler gösteriliyor.

Hemen alttaki sırada ise kullanıcılar daha önce izlemeye başladıkları içerikleri görebiliyor. Böylelikle dizi veya filmlere kalınan yerden devam etmek kolaylaşıyor. Bu sıranın altında Amazon’un orijinal dizileri gösteriliyor. Daha sonraki sıralarda ise Amazon’un  beğeneceğinizi düşündüğünüz içerikleri, editörlerin seçkilerini ve kategorilere göre dağıtılan dizi veya filmleri görmek mümkün oluyor.

amazon prime video incelemeSadece dizilerini görmek içinse TV ekranın üst kısmından TV Dizileri sekmesine gitmek gerekiyor. Bu sekmede hem Amazon’un orijinal dizileri hem de Seinfeld ve House M.D. gibi klasikler yer alıyor. Amazon burada da dizileri türlerine ve hedef kitlelerine göre gruplandırıyor.

amazon prime video inceleme yorumlarFilmler sekmesinde ise tahmin edilebileceği gibi filmler yer alıyor. Ancak belgesellerin de burada gösterildiğini belirtmekte fayda var. Amazon Türkçe altyazısı veya seslendirmesi olan filmleri de ayrı bir grupta topluyor. Söz konusu sekmelerin sonuncusunda ise çocuk içerikleri gösteriliyor.

Amazon Prime Video AirPlay ve Chromecast desteğine de sahip

Amazon Prime Video’da uygulamanın bölümleri arasında gezinmek için de ekranın alt kısmında kalan navigasyon çubuğundan yararlanılıyor. Burada Ana Sayfa, Bul, İndirilenler ve Benimkiler ikonları yer alıyor. İndirilenler kısmında kullanıcıların çevrimdışıyken de izleyebilmek için indirdikleri içerikler bulunuyor. Benimkiler bölümünde ise kullanıcıların izleme listesine kaydettikleri içerikler gösteriliyor. Burada ekranın üst kısmında yer alan kullanıcı isminin üstüne dokunulduğunda ise Amazon Prime Video’daki profiller arasında geçiş yapılabiliyor veya yeni bir profil oluşturulabiliyor.

amazon prime video inceleme yorumlarAmazon Prime Video’nun mobil uygulamalarında AirPlay ve Chromecast desteği mevcut. Yani telefon ekranındaki görüntüyü büyük ekrana yansıtmak da mümkün oluyor. Soğuk kış günlerinde evinin sıcaklığında geniş bir dizi ve film kataloguna erişmek isteyenler için Amazon Prime Video en uygun seçenekler arasında yer alıyor.

Amazon Prime Video: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER