Teknoloji

Amazon Prime Video ilk haftasında Apple TV’nin en çok indirilen uygulaması oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon prime videoAmazon Prime Video geçtiğimiz hafta içinde Apple TV’ye geldi. Türkiye’den de indirilebilen ve içeriklerine erişilebilen bu uygulama tvOS App Store’un en fazla ilgi gren uygulamalarından bir tanesi oldu.

Apple bu uygulamanın geleceğini geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC 2017 etkinliğinde duyurmuştu. Ancak uygulamanın gelişi yaklaşık 7 ayı buldu. Bu bekleyiş kullanıcıları da fazlasıyla motive etmiş gibi görünüyor. TechCrunch’ın belirttiğine göre, Amazon Prime Video uygulamasında ilk haftasında en çok indirilen Apple TV uygulamalarından bir tanesi oldu.

App Annie’nin TechCrunch’a verdiği bilgilere göre, Amazon Prime Video uygulaması 3-9 Aralık 2017 aralığına en yüksek iOS indirme rakamlarına ulaştı, 550 binin üstünde indirme gerçekleşti. Bunun uygulamanın haftalık küresel indirme rakamlarında, önceki dört haftanın ortalamasıyla karşılaştırıldığında yüzde 45 artışa denk geldiğine dikkat çekildi.

App Annie, tvOS uygulamasının 6 Aralık 2017 tarihinde dünya çapında yayınlanmasından sonra, Amazon Prime Video’nun iPhone ve iPad uygulamalarının indirme sayılarında da artış kaydedildiğini dile getirdi. Bunda Birleşik Krallık, Almanya gibi yeni pazarların etkili olduğu vurgulandı. Türkiye de Amazon Prime Video uygulamasının kullanılabildiği ülkeler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER