Eğlence

Amazon Prime Video’nun yeni tasarımı dağıtıma çıkıyor

amazon prime video

Amazon Prime Video platformunun yeni yüzünü kullanıcılarıyla buluşturmaya başlıyor. Prime Video’nun yeni tasarımı, servisi görsel açıdan Netflix’e ve diğer çevrimiçi içerik platformlarına yaklaştırıyor.

Prime Video deneyimini “daha az meşgul ve yoğun” hâle getirmeyi amaçlayan şirket, servisin ana navigasyon çubuğunu ekranın soluna kaydırdı. Burada altı ikon yukarıdan aşağıya doğru dikey şekilde sıralanıyor. İkonların sıralaması şu şekilde: Arama, Anasayfa, Mağaza, Canlı TV, Ücretsiz, Bana Özel. Bu sıralamanın Türkiye’de farklılık gösterebileceğini belirtmekte fayda var.

Menülerin büyük kısmında navigasyonu biraz daha kolaylaştırmak için alt kategoriler bulunuyor. Örneğin, Anasayfa’da filmler, TV programları ve spor gibi kategoriler yer alıyor. En popüler 10 içeriğin ana ekranda afiş tarzı görselleriyle sıralanması da akıllara Netflix’i getiren bir diğer değişiklik oluyor.

Amazon’un uygulamaya eklediği ikonlar da kullanıcıların işine oldukça yarayacak gibi görünüyor. Mavi tik ikonu, ilgili içeriğin kullanıcının Prime Video aboneliğinin bir parçası olduğu anlamına geliyor. Altın rengi alışveriş çantası ise kullanıcının ilgili içeriği kiralaması veya satın alması gerektiğini gösteriyor.

amazon prime videoThe Verge sitesinin haberine göre, Amazon yeni tasarım için 18 ay çalıştı. Projeyi Prime Video ve Prime stüdyolarının üründen sorumlu başkan yardımcısı Ben Smith yönetti. Smith, 2017’de Hulu’nun yeni tasarım sürecinde de görev yapmıştı.

Yeni Amazon Prime Video tasarımını herkes göremeyecek

Yeni Amazon Prime Video tasarımının dağıtımı bu hafta itibarıyla başlayacak. Yeni tasarım önce Android’de ve Android uyumlu cihazlarda (Fire TV, Roku TV ve Apple TV de dahil) kullanıcılarla buluşacak. iOS ve web’de ise yeni tasarım yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunulacak.

Yeni Amazon Prime Video deneyimine servisi destekleyen tüm cihazlardan erişilemeyecek. Üçüncü nesil Apple TV ve PlayStation 3, yeni tasarıma erişimi olmayan cihazlar listesinin en önemli üyeleri olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER