Eğlence

Amazon Prime Video servisi için reklamlı abonelik paketi planlıyor

amazon prime video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon Prime Video servisi için reklamlı bir abonelik paketi sunmayı planlıyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, bir süre önce başlayan hazırlıkların ilk aşamaları hâlâ devam ediyor.

Haberde reklamverenlerin Amazon’un bu yönde bir adım atmasını desteklediği belirtiliyor. Netflix de bir süre önce reklamlı abonelik seçeneğini belli ülkelerde kullanıma sunmuştu. Hulu, Max ve Peacock gibi çevrimiçi içerik platformlarında ilk günden beri mevcut olan bu seçeneğin Türkiye’deki uygulayıcısı da Exxen olmuştu. The Wall Street Journal’ın haberine göre; markalar büyük ölçüde reklamsız kalan premium filmlere ve programlara, yani kamuoyunda daha çok konuşulan içeriklere erişim istiyor.

Amazon geçmişte de reklamlı içerik sunumu konusunda bazı hamleler yapmıştı. Bazı programlarda “ürün yerleştirme” yöntemini kullanan şirket, spor içeriklerini de reklamlı şekilde izleyicilere ulaştırıyor. Amazon’un Prime Video Channels üzerinden reklamlı abonelikler için Warner Bros, Discovery ve Paramount ile görüştüğü belirtiliyor.

Amazon Prime Video için ne kadar ödemek gerekiyor?

Amazon Prime Video servisi Türkiye’de Prime aboneliğinin bir parçası olarak sunuluyor. Kısa bir süre önce yapılan zammın ardından Prime aboneliğinin fiyatı 7,90 TL’den 39 TL’ye çıkmıştı. Netflix’in yurt dışında 6.99 dolar karşılığında sunulan reklamlı abonelik paketinin henüz Türkiye’de kullanımda olmadığını hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER