Eğlence

Amazon Prime Video, Dolby Vision ve Atmos’u ek ücretle sunuyor

amazon prime video

Amazon, yurt dışındaki Prime Video abonelerinin artık Dolby Vision HDR veya Dolby Atmos surround ses içermediğini doğruladı. Bu değişiklik, Amazon’un yurt dışında, 29 Ocak’ta hizmete reklamlar eklemesinin ardından geldi. Şimdi, kullanıcılar bu reklamları kaldırmak için aylık 2.99 dolar ödediğinizde, Dolby Vision ve Dolby Atmos’u geri alabilirler. Bu değişiklik şu an için Türkiye’yi etkilemiyor.

4KFilme tarafından yapılan bir keşfe göre, Sony, LG ve Samsung’dan akıllı televizyonlar artık daha yüksek kalite seçeneklerinin keyfini çıkardıkları yerine HDR10 ile Dolby Digital 5.1 içeriklerini gösteriyor.

Amazon sözcüsü Katie Barker, The Verge‘e yaptığı açıklamada bunun bilinçli bir hareket olduğunu doğruladı: “Dolby Vision ve Dolby Atmos yetenekleri yalnızca reklamsız seçenekte, ilgili başlıklarda mevcuttur.”

Amazon Prime Video’da yurt dışındaki değişen fiyat politikaları

Streaming video alanında fiyat artışları artık sıra dışı bir durum değil. Örneğin, Netflix şu anda 4K katmanı için aylık 22.99 dolar talep ediyor. Ancak, Amazon’un fiyatlarını Netflix ile karşılaştırmak biraz daha zor.

Prime Video, ayrıca aylık 8.99 dolarlık bağımsız bir abonelik olarak da mevcut. Bu şekilde abone olup aylık 2.99 dolar eklerseniz, bu yaklaşık yüzde 28’lik bir fiyat artışı gibi görünüyor.

Reklamları tercih edenler için, Prime Video’nun aylık 8.99 dolarlık fiyatı, reklamlı Disney Plus’ın aylık 9.99 dolarlık fiyatından bir dolar daha az, Netflix ise şu anda reklamlı 1080p hizmetini aylık 6.99 dolara sunuyor.

İLGİLİ HABERLER