Teknoloji

Amazon Prime pandemi döneminde 50 milyon abone kazandı

amazon prime türkiye day 2021

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, CEO unvanıyla şirketin hissedarlarına son yıllık mektubunu gönderdi. Bezos, yılın üçüncü çeyreğinde CEO’luk görevini Andy Jassy’ye devredecek. Bezos, son mektubunda toplam Amazon Prime abone sayısının 200 milyona ulaştığını açıkladı.

Amazon’un 2019’un dördüncü çeyreğine ait sonuçlarında Prime abone sayısının 150 milyonu geçtiği belirtilmişti. Prime hizmetleri arasında hızlı kargo ve orijinal TV içerikleri gibi imkanlar bulunuyor. Amazon’un pandemi döneminde 50 milyon yeni Prime abonesi kazandığı ve kullanıcı tabanında yaklaşık yüzde 33’lük büyüme sağladığı görülüyor.

Amazon’un 2020 rakamlarına bakıldığında Prime abone sayısının şirketin geçtiğimiz yıl büyüttüğü tek kalem olmadığı anlaşılıyor. 2020’nin şirketin şimdiye kadarki en kârlı yılı olması da dikkat çekiyor. Amazon, geçtiğimiz yılın ilk yarısında da kârını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki kat artırmıştı.

Şirket bu rakamlara kişisel hijyen malzemeleri ve tesis temizliği için 4 milyar dolar harcama taahhüdü vermesinin ardından ulaşmıştı. Buna ek olarak, saatlik çalışan ekiplerinin maaşlarını artıran Amazon, bir taraftan da kendi COVID-19 testi imkanlarını artırmıştı. Şirket, 2021’in sonlarında kendi geliştirdiği için evde COVID-19 test kiti için de ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden onay almıştı.

Amazon CEO’su Jeff Bezos için görev başındaki son yılı oldukça yoğun ancak bir taraftan da iyi geçiyor gibi görünüyor. Ancak Amazon Prime ve diğer hizmetler tarafında işler iyi gitse de, halkla ilişkiler açısından bazı zor dönemlerin yaşandığını da unutmamak gerekiyor. Şirket depo çalışanlarına sonunda sendikaya katılma imkanı verse de, çalışanların koşullarını yeterince iyileştirmemesi suçlamaları beraberinde getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER