Eğlence

Amazon Prime Music’in reklamsız radyo istasyonlarını iOS’e taşıdı

amazon-prime-music-ios-240315

Amazon’un Prime Music uygulamasını Spotify açısından doğrudan bir rakip olarak nitelemek pek mümkün değil. Fazla geniş bir katalogu bulunmayan servis, Amazon Prime üyelerine yönelik hoş bir yan hak gibi gözüküyor. Ancak Amazon’un Prime Music iOS uygulaması için yayınladığı son güncelleme, platformu Pandora ve iTunes Radio gibi servislerle rakip haline getiriyor. Amazon’un birkaç ay önce Prime Music’in web uygulamasında hayata geçirdiği tür veya sanatçı üzerinden şekillenen Prime Stations isimli radyolar Prime Music iOS uygulamasına da eklendi.

Prime Music’in radyo istasyonlarında dinleyicilere sınırsız şarkı geçme hakkı sunuluyor. Servisin kullanıcıları Prime üyeliğine genel bir ödeme yaptıkları için bu hakka sahip olmaları kulağa oldukça mantıklı geliyor. Prime Stations’ın kullanıcı deneyimi ise Pandora’ya oldukça yakın. Dinleyiciler o anda çalan şarkıyı beğendiklerini veya beğenmediklerini oylayarak arkadan gelecek şarkıların seçimini etkileyebiliyor. Dinleyiciler çalan şarkıyı sevdikleri takdirde Prime kütüphanelerine de ekleyebiliyor.

Güncellemeyle birlikte yeni bir tasarıma kavuşan Amazon Prime Music iOS uygulamasında kullanıcılar kendi şarkıları, satın aldıkları şarkılar ve servise Prime abonelikleri sonucunda eklenen şarkılar arasında rahatlıkla geçiş yapabiliyor. Radyo istasyonlarına ise uygulamanın tavsiyeler sekmesinin hemen yanından erişilebiliyor. Amazon’un rakiplerine kıyasla geride kaldığı bir platformda kendisini farklı yönlerden geliştirmeye çalışması hoş bir girişim olarak göze çarpıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER