Teknoloji

Amazon Orta Doğu pazarında söz sahibi olmak istiyor

amazon orta doguAmazon, dünyanın en büyük pazarları arasında yer alan ancak kendisinin bugüne kadar pek de varlık gösteremediği Orta Doğu’ya adım atmaya hazırlanıyor. Çevrim içi perakende devinin “Orta Doğu’nun Amazon’u” olarak nitelenen Souq.com sitesini satın alacağı söyleniyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre; Amazon CEO’su Jeff Bezos, şirketin Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan pazarlarında söz sahibi olmasını sağlayacak bu satın alma için 1 milyar doları gözden çıkarttı. Her iki taraftan da henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Ancak haberin Bloomberg’de yayınlanması, görüşmelerin ciddi bir seviyeye gelmiş olabileceğini gösteriyor.

Souq, ABD’de veya Amazon’un etkin olduğu diğer pazarlarda pek görülmeye zorlukları çözmeye odaklanmasıyla tanınıyor. Şirket, Orta Doğu’da kredi kartı kullanımı çok yaygın olmadığı için farklı bir ödeme platformu geliştirerek dikkat çekmişti. Müşteriler fiziksel mağazalardan aldıkları ön ödemeli kartlara para yüklemesi yaparak Souq.com üzerinden alışveriş yapabiliyor.

Amazon Orta Doğu pazarındaki lojistik sorununa çare bulabilir

Lojistik de Orta Doğu pazarındaki önemli sorunlar arasında yer alıyor. Özellikle bazı bölgelerdeki teslimat hizmetlerinin çok gelişmiş olmadığına dikkat çekiliyor. Ancak yenilikçi teslimat yöntemleri konusunda önemli adımlar atan Amazon’un bu soruna çözüm getirebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER