Manşetler

Amazon önümüzdeki yaz beklenen tableti için Samsung ile işbirliğine gidiyor

Amazon’un en erken önümüzdeki yaz yeni bir tablet cihazıyla karşımıza çıkabileceği söyleniyor. gdgt tarafından dile getirilen bu iddiaya göre, Amazon Samsung’u tasarımda yardımcı olması ve tableti üretmesi konusunda kendine yardımcı olarak seçti. Söz konusu tabletin Honeycomb ile ya da Google’ın Android platformunu baz alan özelleştirilmiş bir işletim sistemiyle çalışacağı da tahminler arasında yer alıyor.

Amazon markalı tabletle ilgili söylentiler uzunca bir süredir ortalıkta dolaşıyor ve Android’in Amazon’un işletim sistemi seçimi olacağı belirtiliyordu. Amazon’un Android üzerine kendi işletim sistemini inşa edecek olması Google’ın Android’in çekirdeğinde yer alan bazı uygulamalarının devredışı kalmasına neden olabilir. Özellikle Android Market’in yerine Amazon’un Appstore uygulama mağazasını, Cloud Drive ya da diğer Amazon servislerini görebiliriz. Ayrıca işin e-kitap kısmını da büyük ihtimalle Amazon’un Kindle platformu üstlenecektir. Aslında bu tabletin odak noktalarından bir tanesinin de Kindle olacağına inanılıyor. Bu elektronik kitap servisinin yanına müzik ve film servislerinin eklenmesi de kuvvetle muhtemel.

Tabletlerin daha ağır oluşunu ve daha düşük batarya ömrünü dikkate alırsak, Amazon’un beklenen tabletinin Kindle gibi e-kitap okuyucuların yerini almaktan çok onları tamamlayıcı bir unsur olacağı söylenebilir.

İlgili – gdgt

İLGİLİ HABERLER