Eğlence

Amazon müzik servisi için ABD’nin büyük plak şirketleriyle anlaşmaya yakın

Amazon’un internet üzerinden müzik dinleme servisi Türkiye’de faaliyet göstermese de, ABD’deki müzik sever kullanıcıların yerel müzik kütüphanelerinde bulunan şarkıları ağ üzerinde depolama ve bunlara her yerden erişme fırsatı sunuyor. Amazon’un büyük plak şirketleri ile anlaşmasının olmaması iTunes Match tarzı bir servisin sunulmasına engel oluyordu. Yani, kullanıcıların müzik kütüphanelerindeki dosyaları Amazon’un sunucularına tek tek yüklemesi gerekiyordu.

Neyse ki, Amazon da Apple’ınkine benzer bir servis sunmaya çok yakın. CNET’in haberine göre Amazon Warner Music Group, Universal Music Group, Sony Music Entertainment ve EMI gibi dört büyük plak şirketiyle lisans anlaşmaları imzalamak üzere. Bu anlaşmalarla birlikte Amazon kullanıcının müzik kütüphanesini tarayıp burada bulduklarına göre kendi sunucusu üzerinde barındırılan şarkılardan oluşan ve kullanıcının müzik kütüphanesinin kopyası olan yepyeni bir kütüphane oluşturma fırsatı elde edecek. Diğer bir deyişle kullanıcının Amazon sunucusuna şarkı dosyası yükleme çilesi bitecek.

CNET, Amazon’un müzik eşleştirme servisinin hem ücretli hem de ücretsiz versiyonlarını sunabileceğini kaydetti. Platformdan bağımsız olacak bu girişimin iOS ve Android’de de çalışacağı kaydediliyor. Söz konusu hiç şüphesiz Amazon’a iTunes’a karşı rekabette iyi bir avantaj sağlayacak, en azında kendi servisini onun seviyesine eriştirecek. Google Music servisine karşı elde edilen avantaj ise çok fazla olacak. Google’ın müzik şirketleriyle anlaştığına dair henüz bir işaret yok. Eğer dedikodular doğruysa, Amazon’un Türkiye’deki kullanıcıları pek de ilgilendirmeyecek yeniliklerini temmuzda sunması bekleniyor.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER