Eğlence

Amazon Music Unlimited ve Echo 28 ülkeye daha açılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon music unlimited amazon echoAmazon Music Unlimited adını taşıyan çevrimiçi müzik servisini ve Echo adını taşıyan akıllı hoparlörünü 28 ülkede daha kullanıma sunacağını açıkladı. Söz konusu ülkelerin büyük kısmı Avrupa ve Güney Amerika’da yer alıyor. İzlanda, İsveç, Yunanistan, Polonya, Bolivya, Kolombiya ve Peru gibi ülkelerin bulunduğu grupta Türkiye mevcut değil.

Hem Echo’yu hem de Music Unlimited’ı eş zamanlı olarak 28 ülkede daha kullanıma sunmak, Amazon’un “tam deneyim” vaadine uygun bir adım niteliği taşıyor. Music Unlimited, abone sayısı bakımından Apple Music ve Spotify’ı geriden takip ediyor. Ancak “Echo Plan” adını taşıyan özel fırsat sayesinde Echo, Echo Plus veya Echo Dot cihazlarından birini alanlar akıllı hoparlörleri üzerinden 40 milyon şarkıya ulaşabiliyor.

Plana dahil olanlar, dijital asistan Alexa’ya sesli komut vererek müzik dinlemeye başlayabiliyor. Bunun için “Alexa, müzik çal” gibi bir komut vermek yeterli oluyor. Kullanıcılar şarkı veya sanatçı adı vererek komutlarını daha belirgin hâle de getirebiliyor.

Music Unlimited’a abone olanlar Amazon Fire TV, iOS, Android ve PC üzerinden de müzik dinleyebiliyor. Serviste kullanıcılara bireysel ve aile olmak üzere iki farklı abonelik planı sunuluyor.

Amazon Music Unlimited için Prime aboneliği gerekmiyor

Amazon geçtiğimiz yıl Prime Video servisini pek çok ülkede faaliyete sokmuş ve bunun için kullanıcılara Prime abonelik paketine dahil olma zorunluluğu uygulamamıştı. Şirket aynı politikayı Amazon Music Unlimited için de sürdürüyor. Music Unlimited’a katılmak için Prime’a abone olmak gerekmiyor.

İLGİLİ HABERLER