Eğlence

Amazon Maradona’nın hayatını anlatan bir belgesel hazırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
amazon maradona
Amazon Maradona’nın çocukluğunu ve futbol kariyerini anlatan bir belgesel hazırlıyor

Maradona futbol dünyasının gelmiş geçmiş en büyük yıldızları arasında yer alıyor. Bu konumu Arjantinli futbolcunun hâlâ büyük ilgi görmesini sağlıyor. Amazon Maradona’nın hayatını anlatacağı belgeselle bu ilgiden payını almayı amaçlıyor.

Dünyanın en popüler sporu olan futbolun günümüzde önemli bir ekonomik varlık hâline geldiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Futbolun kitleler üstündeki gücünden teknoloji şirketleri de mümkün olduğunca yararlanmaya çalışıyor. Bu şirketler arasında Amazon da yer alıyor. Amazon futbol dünyasının en büyük yıldızlarından Diego Armando Maradona’nın hayatını anlatan bir belgesel hazırlıyor.

Belgesel Maradona’nın çocukluğundan başlayarak profesyonel futbol kariyerine uzanacak. Süper yıldızın İspanya ve İtalya’daki maceraları ile Arjantin’i zafere taşıdığı 1986 Dünya Kupası da belgeselde özel yer bulacak. Maradona’nın kariyerinin en karanlık noktası olan 1994 Dünya Kupası’ndaki doping skandalı da belgeselde anlatılacak.

Amazon Prime Video ekibinden Brad Beale, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Maradona dünya genelinde bilinen, ağırlığı olan bir isim. Onun kariyerinin önemli anları hâlâ konuşuluyor. Bu anlar, futbol tarihinin de en önemli anları arasında sayılıyor.”

Amazon Maradona’nın hayatını anlatmaya hazırlanırken, rakip platformlar da futbol eksenli içerikler için yıldız futbolcular ve büyük kulüplerle işbirliğine gidiyor. Facebook süper yıldız Cristiano Ronaldo ile birlikte küçük bir kasabadaki kız futbol takımının maceralarını anlatan bir dizi hazırlıyor. Netflix ise İtalya’nın en büyük kulüplerinden Juventus’a içeriden bakan bir belgesel yayınlamıştı. Amazon İngiltere Premier Ligi’nin son şampiyonu Manchester City’ye de “All or Nothning” serisinde yer verecek.

İLGİLİ HABERLER