EğlenceTeknoloji

Amazon Luna oyun servisi için 720p yayın desteği eklendi

Amazon Luna adlı bulut tabanlı oyun servisini duyurdu

Amazon bulut tabanlı oyun platformu Luna’ya yeni bir içerik yayın seçeneği ekliyor. Özellikle daha yavaş internet bağlantılarına sahip olanlar için 720p çözünürlük sınırlaması getiriliyor.

Şu anda Luna sadece 1080p çözünürlükte yayın desteği veriyor. Gelecekte 4K desteğinin de gelmesi bekleniyor. Yine de 1080p’de bile, bulut oyunlarının yüksek bant genişliği taleplerine ayak uydurmakta zorlanan internet bağlantıları, oyuncu Luna gibi bir hizmetini kullanırken gecikme, gecikme ve ses sorunlarına neden olabiliyor. Amazon, Luna’yı erken erişim beta sürümünde kullananların, platform henüz herkese açılmadı, performansa yardımcı olmak için ayarlar panelinden 720p akış modunu açabileceğini söylüyor.

Amazon’dan The Verge sitesine yapılan açıklamada, “En çok talep edilen özelliklerden biri, benzersiz internet bağlantı hızları ve bant genişliği taleplerini karşılamak için daha düşük çözünürlüklerde oynayabilme yeteneğidir” dedi. “Bugünden (dün) itibaren, daha düşük bir çözünürlükte akışla daha az bant genişliği ve veri kullanımı sağlayan yeni bir 720p seçeneğini etkinleştiriyoruz.” ifadesi yer aldı.

Luna, kablo ve internet üzerinden yayın yapan televizyon şebeklerinden kavramları ödünç alan benzersiz bir kanal modeliyle geçen sonbaharda erken erişime açılmıştı. Nvidia GeForce Now gibi hizmeti kullanmak için bir ücret ödemek veya oyunlarınızı Google Stadia’da olduğu gibi doğrudan satın almak yerine, Luna’nın kendisi ücretsiz. Ancak akışlı oyunlara erişim, bireysel aylık aboneliklerle “kanalların” arkasına yerleştirilmiş. Şu anda mevcut olan yalnızca iki Amazon Luna Plus kanalı (ayda 5,99 ABD doları) ve özel bir Ubisoft kanalı (14,99 ABD doları) bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER