Teknoloji

Yeni Amazon Kindle şarj yeteneğine sahip kılıf sayesinde incelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon kindle

Amazon CEO’su Jeff Bezos, şirketinin önümüzdeki hafta itibarıyla yeni nesil Kindle’ı görücüye çıkaracağını Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu. The Wall Street Journal’da yayınlanan haber ise şirketin en yeni e-kitap okuyucusunda kullanıcıları nelerin beklediğine dair biraz daha detaylı bilgiler veriyor.

Habere göre, Amazon’un yeni Kindle’ı hem cihazı koruyacak hem de şarj edebilecek bir kılıfla birlikte gelecek. Pil gücü konusunda tercih edilen bu yaklaşım sayesinde ortaya eski Kindle modellerine daha ince ve daha şık bir tasarımın çıktığı belirtiliyor. Amazon Kindle için güneş enerjisinden faydalanan şarj özellikli başka bir kılıfın daha geliştirildiği de iddia edilse de, söz konusu kılıfın önümüzdeki hafta duyurulması pek muhtemel gözükmüyor.

The Wall Street Journal’ın haberinde, Amazon’un sekizinci nesil Kindle’ının hangi fiyattan satılacağı veya hangi özellikleriyle çok beğenilen Paperwhite ve yüksek satış fiyatıyla göze çarpan Kindle Voyage’dan ayrılacağı konusunda somut bilgiler verilmiyor. Ancak yeni Kindle ve kılıfının geliştirme sürecinde şirket içinde hangi isimlerle anıldığı öğrenilebiliyor. Habere göre, yeni Amazon Kindle’dan geliştirme sürecinde “viski” kod ismiyle bahsedildi. Şarj özellikli kılıf içinse “soda” kod ismi tercih edildi.

İnsanların Kindle’larını uzun süre boyunca kullanmayı tercih etmeleri, Amazon’un güncelleme döngüsünde tablet üreticilerininkine benzer sorunlar yaşamalarına neden oluyor. Ancak Kindle’ların tabletlere kıyasla daha ucuz olması sebebiyle Amazon’un seriye ekleyeceği yeni modellerin alıcı bulması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER