Manşetler

Amazon Kindle Oasis resmiyet kazandı

amazon kindle oasis

Amazon’un Kindle serisi e-kitap okuyucularına bir yenisini daha ekleyeceğini geçtiğimiz hafta Amazon CEO’su Jeff Bezos duyurmuştu. Bezos’un ipucunu verdiği duyuru, bugün itibarıyla gerçekleşti ve Kindle ailesinin en yeni üyesi olan Amazon Kindle Oasis resmiyet kazandı. Kindle Oasis, şirketin bugüne kadar piyasaya sürdüğü diğer cihazlara kıyasla daha radikal bir çizgide duruyor.

Kindle Oasis, hem kullanılan bileşenler hem de tasarım itibarıyla seriye yeni bir soluk kazandıracak gibi gözüküyor. Seleflerine kıyasla çok daha ince ve hafif olan Kindle Oasis, “sıra dışı” olarak tanımlanabilecek tasarım unsurları barındırıyor.

Kindle Oasis’in kasası sadece 3.4 milimetre kalınlığında. Özel bir kılıfla birlikte gelen e-kitap okuyucusunda tüm bileşenler bir kenarda toplanırken, cihaza sayfa çevirmek için özel butonlar eklenmiş. Tek elle kullanım amacıyla tasarlanan Kindle Oasis, okumayı mümkün olduğunca kolay ve rahat hâle getirmek amaçlanıyor.

Oasis’te, Paperwhite ve Voyager’da olduğu gibi, 6 inç çözünürlüğünde ve 300 ppi piksel yoğunluğuna sahip E Ink ekran bulunuyor. Ancak Oasis’teki ön aydınlatma, yeni difüzyon katmanı sayesinde cihazın kenarından sağlanıyor ve böylelikle panelin daha fazla aydınlatılması mümkün hâle geliyor.

Kindle Oasis’te sayfa değiştirmek için iki buton bulunsa da, ekran üzerine dokunarak da gezinme gerçekleştirilebiliyor. İvmeölçer sayesinde hem sol hem de sağ elle kullanıma uygun olan e-kitap okuyucu, yatay görüntüleme modu da barındırıyor.

Boyutlardaki incelme Oasis’in pil ömrünü iki haftaya çekiyor. Ancak cihazla birlikte kutudan çıkan özel kılıf, 7 hafta daha ekstra kullanım imkanı sağlıyor. Söz konusu kılıfın deri kaplı olduğunu ve çok kaliteli gözüktüğünü de belirtmekte fayda var. Kılıf için siyah, ceviz rengi ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuluyor.

amazon kindle oasis deri kılıf

Amazon Kindle Oasis, ABD’de 289.99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. 3G bağlantılı model içinse 359.99 dolar ödemek gerekecek. Bugün itibarıyla ön siparişe çıkan Kindle Oasis’in sevkiyatı ise önümüzdeki haftalar itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER