Teknoloji

Amazon Kindle Fire için metin okuma hizmeti sunan şirketi satın aldı

Amazon yaptığı bir açıklamayla metin okuma yazılımları sunan Ivona Software isimli şirketi satın aldığını duyurdu. Ivona Software’in halihazırda Amazon’a Kindle Fire için metin okuma, sesli rehber ve dokunarak keşfetme hizmetlerini sunduğu biliniyor. Bu servisleri kendi çatısı altına almanın Amazon’a bir avantaj sağlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak Ivona Software’in asıl faaliyet alanı olarak Speech Cloud adı verilen bir altyapı yazılımı ön plana çıkıyor. Speech Cloud şirketlere çağrı merkezlerini otomatikleştirme imkanını sunarken ”e-postadan konuşmaya” özelliği de sunuyor.

amazon-logo-250113

11 yıl önce Polonya’da kurulan Ivona’nın arkasındaki isimler ise ?ukasz Osowski ve Micha? Kaszcuk. Bu iki mühendis tarafından kurulan şirket Polonya ve Doğu Avrupa’da çok büyük konuma gelirken, küresel pazarda da kendisine bir yer edinmeyi başarmış durumda. Şirketin bu özelliği Amazon gibi küresel bir şirketin farklı dillerde metin okuma hizmeti sunarken yaşayabileceği sıkıntıları da engelleyebilir. Halihazırda Kindle Fire’ın metin okuma hizmeti sadece Amerikan İngilizcesi ile sunuluyor.

Amazon’un Ivona’yı satın almasıyla birlikte akla ilk gelen soru da şirketin Apple’ın Siri’sine rakip olacak bir teknoloji geliştirmeyi hedefleyip hedeflemediği oldu. Amazon daha önce metin uyarlama sistemi Yap’ı aldığı zaman da aynı soru akıllara gelmişti. Yap, Siri’den daha farklı bir yapıda olsa da Ivona’nın teknolojisinin de devreye girmesiyle Amazon’un ortaya ne koyacağı merakla beklenir hale geldi. Satın almanın mali detaylarına ilişkin bir bilgi verilmedi.

İlgili >> Amazon, IvonaThe Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER