Teknoloji

Amazon’un yeni amiral gemisi Fire tabletine ait görüntüler ortaya çıktı

amazon-kindle-fire-170915

Paylaştığı sızıntılardaki yüksek isabet oranıyla tanınan evleaks rumuzlu Evan Blass, yayınladığı son görüntülerle Amazon’un yeni tabletinin yolda olduğunu ortaya çıkardı. Fotoğraflarda görülen 10 inç’lik Fire tabletin şirketin Fire OS işletim sisteminin güncellenmiş bir versiyonunu barındıracağı belirtilirken, paylaşılan görüntülerde HBO Now gibi uygulamaların varlığı göze çarpıyor.

Yeni Fire OS sürümünün stok Android deneyimine geçmiş sürümlere kıyasla çok daha fazla yaklaştığı belirtilirken; Home, geri ve son uygulamalar tuşlarının yerinin Android 5.0 Lollipop işletim sistemli cihazlarla aynı olduğu görülüyor.

Amazon’un 50 dolarlık bir tablet üstünde çalıştığı söylense de, sızan görüntülerdeki ürünün söz konusu tablet olması pek muhtemel gözükmüyor. Fotoğraflardaki tabletin amiral gemisi model olacağı düşünülüyor. Evleaks’te yazan bilgilerin doğru olması durumunda, sızan tablet Amazon’un ilk 10 inç’lik tableti olacak.

Amazon’un 10 inç ekranlı tableti, Apple’ın en yeni tableti iPad Pro ile rekabete girmeyecek. Söz konusu tabletin temel odak noktası Prime Video, Prime Music, Kindle e-kitaplar gibi Amazon içeriklerinin tüketilmesi olacak. Amazon henüz bir basın etkinliği duyurusu yapmasa da, son güncellemenin üstünden bir yıl geçmesi nedeniyle yeni bir tablet duyurusunun yakında gerçekleşebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER