Teknoloji

Amazon’un yenilenen Kindle’ı daha ince ve hafif

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon kindle 2016Amazon Kindle elektronik kitap okuyucusunun baz modeli yenilendi. Yenilenen Kindle’da göze çarpan ilk unsur beyaz renk seçeneği oluyor. Serinin baz modeli olarak tanımlanabilecek e-kitap okuyucusu, en son bundan iki yıl önce yenilenmişti. 2016 model Kindle, yine bu yıl içinde tanıtılan ve yüksek fiyat etiketiyle dikkat çeken Kindle Oasis’i takip ediyor. Oasis, Amazon’un e-kitap okuyucu ailesinin sekizinci nesil üyesi olma sıfatını taşıyor.

amazon kindle 2016Yenilenen Kindle ile Amazon beyaz renk seçeneğine geri dönüyor. Şirket, en son 2010’da Kindle Keyboard’da beyaz renk seçeneği sunmuştu. ABD’de 119.99 dolar karşılığında satılan Kindle Paperwhite’ta da renk seçenekleri arasına beyaz ekleniyor. Hem beyaz Kindle Paperwhite hem de 2016 model Kindle, bugün itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

amazon kindle 201679.99 dolar karşılığında satılacak olan yeni Amazon Kindle, selefine kıyasla iki kat daha fazla belleğe sahip olacak. Yeni modelle dolaşım da hızlanacak. İncelen ve hafifleyen yeni Kindle’ın tasarımında yuvarlak hatlar dikkat çekiyor. Bu da elektronik okuyucunun tek elle tutulmasını kolaylaştırıyor. 2014 model Kindle gibi, yeni versiyonda da dokunmatik ekran bulunuyor.

amazon kindle 2016 Ancak bu ekranın görüntü kalitesi, Kindle Paperwhite’ın sunduğu görüntü kalitesinin altında kalıyor. Kindle Paperwhite’ta 300 ppi piksel yoğunluğuna sahip bir ekran bulunuyor. 2016 model Kindle Paperwhite’ın pil ömrü de Amazon’un dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor. Ancak pil ömrü konusunda kesin bir süre verilmiyor.

Yeni Amazon Kindle bütçesini zorlamak istemeyenler için uygun seçenek

Hali hazırda Kindle Voyage, Paperwhite veya Oasis sahibi olanların daha düşük özelliklere sahip 2016 model Kindle’a geçiş yapması pek olası gözükmüyor. Ancak kendisine bütçesini fazla zorlamadan şık tasarımlı bir e-kitap okuyucusu arayanlar için yeni Amazon Kindle uygun bir seçenek oluyor.

İLGİLİ HABERLER