Teknoloji

Amazon kendi markasını taşıyan TV’ler çıkarmaya hazırlanıyor

amazon ar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İddialara göre, Amazon önümüzdeki ekim ayında ABD’de kendi markasını taşıyan televizyonlar çıkarmaya hazırlanıyor. Alexa desteği bulunan TV’lerin 55 ve 75 inç arası ekran seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacağı söyleniyor. Amazon’un tasarım ve üretimi içinse TCL gibi üreticilerle çalıştığı belirtiliyor.

Habere göre, şirket kendi bünyesinde tasarladığı bir televizyonu da kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. Ancak bu televizyonun ne zaman piyasaya çıkacağı belirsizliğini koruyor.

Amazon’un TV kategorisine pek yabancı olmadığını söylemek gerekiyor. Şirketin Fire TV yazılımının bulunduğu Toshiba ve Insignia markalı televizyonlar ABD’de Best Buy tarafından satılıyor. Hindistan’da ise AmazonBasics markasıyla TV pazarında boy gösteriyor. Fire TV Stick ve Fire TV Cube aksesuarları ise televizyonlara bağlı olarak kullanılıyor.

Ancak Amazon markalı bir televizyon çıkarmak, şirketin bu alandaki en iddialı hamlesi olacak gibi görünüyor. Yola bir e-ticaret şirketi olarak çıkan Amazon’un artık rakipleri arasında Samsung ve LG gibi şirketler de yer alacak. Amazon’dan şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER