Teknoloji

Amazon’da işten çıkarmalar 2023’te de devam edecek

amazon

Amazon’da işten çıkarmalar 2023’te de devam edecek. Konuyla ilgili açıklama, şirketin CEO’su Andy Jassy tarafından çalışanlara gönderilen mesajda yapıldı. İşten çıkarmaların başladığını kısa süre önce doğrulayan e-ticaret devinin CEO’su, planlama sürecinin 2023’e sarkacağını ve yöneticilerin yaptığı ayarlamalar doğrultusunda daha fazla rolün azaltılacağını belirtti.

Jassy işten çıkarılacakların sayısı konusunda bilgi vermedi, ancak kesintilerin Mağazalar ve [Kişiler, Deneyim ve Teknoloji] organizasyonlarında gerçekleştirileceğini dile getirdi. Şirket, işten çıkarılacak çalışanları 2023’ün başlarında bilgilendirecek.

Şirketin Cihazlar ve Servisler biriminin yöneticisi Dave Limp, kısa süre önce kendi organizasyonundaki bazı çalışanların işten çıkarılacağını doğrulamıştı. Jassy ise “uzlaşma yoluyla ayrılma” politikasının insan kaynakları organizasyonuna da uzandığını belirtti.

Amazon bazı çalışanlarını şirket içinde farklı rollere kaydıracak

Jassy, geniş ölçekli şirket içi veya kamusal duyurular yapmadan önce işten çıkarılacak çalışanlarla doğrudan iletişim kurmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. Amazon CEO’su bazı çalışanları şirket içinde farklı rollere kaydırmaya çalışacaklarını, bunun olmaması durumunda da tazminat paketleri sunacaklarını belirtti.

Hafta başında çıkan haberlere göre, Amazın 10 bin çalışanıyla yollarını ayırmayı planlıyor. Jassy’nin mesajında işten çıkarılan ve çıkarılacak olanların sayısı konusunda bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER