Teknoloji

Amazon ikinci kitabevini San Diego’da açıyor

amazon fiziksel kitabevi

Amazon, fiziksel kitap mağazalarının ikincisini San Diego’da açmaya hazırlanıyor. The San Diego Union-Tribune gazetesinde yer alan habere göre, kitabevi San Diego’daki bir alışveriş merkezinde bir Apple mağazasının karşısına ve bir Tesla mağazasının yanında açılacağını belirtti. Mağazanın açılacağı dükkanın dışına “Bu Yaz” ibaresinin yazılması, geçtiğimiz ay verilen iş ilanlarıyla alevlenen dedikoduların gerçeklik payını artırmış oldu.

Amazon tarafından yapılan açıklamada da söz konusu haber doğrulanırken, şu anda mağazanın çalışan kadrosunun şekillendirildiği ifade edildi. Şirket, diğer detayların önümüzdeki dönemde açıklanacağını belirtti.

Şirket, ilk fiziksel kitabevini geçtiğimiz kasım ayında ABD’nin Seattle şehrinde açmıştı. Söz konusu kitabevinde hem en çok satan kitapları hem de Amazon’un Kindle, Fire tabletleri ve Echo gibi popüler ürünlerini bulmak mümkün oluyor. Şirketin fiziksel kitap satış mağazalarının sayısını 400’e çıkarmayı planladığına dair iddialar da gündeme gelmişti. Bu iddiayı General Growth Properties isimli bir alışveriş merkezi işletme şirketi CEO’su dillendirmiş, ancak CEO sonrasında “Amazon’un fikirlerini dile getirme niyetinin olmadığını” belirtmişti. Şirketten konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, çeşitli kaynaklarda çıkan haberlerin mağaza sayılarının kısa dönemde 400’e çıkmasının beklenmediği ifade edildi.

Sürecin hemen genişlemesi beklenmese de, şirketin fiziksel mağazacılık deneyimini yavaş yavaş test etmekten memnuniyet duyduğu anlaşılıyor. The San Diego Union -Tribune’un haberine göre, Amazon’un San Diego’daki mağazası tasarım bakımından Seattle’dakiyle hemen hemen aynı yapıda olacak.

İLGİLİ HABERLER