Teknoloji

Amazon ve HTC’nin hazırlayacağı akıllı telefon Amazon Prime üyelerine özel olabilir

Amazon ve HTC’nin bir akıllı telefon geliştirmek adına ortak hareket ettiği haberi bu hafta içinde gündeme gelmişti. İki şirket arasındaki görüşmelerin haziran ayından bu yana sürdüğü belirtilirken, gelen son haberler ortaya çıkacak akıllı telefonun sadece Amazon Prime üyelerine özel olabileceğini gösteriyor.

htc-amazon-161013

Söz konusu iddiayı gündeme taşıyan Bloomberg’e konuşan iki isimsiz kaynak olurken, akıllı telefonun sadece Amazon Prime üyelerine özgü olması ve hatta akıllı telefonun üretimi konusunda henüz nihai kararın verilmediğinin altı çiziliyor. Amazon’un Instant Video servisinin kullanıldığı cihaz sayısını artırmak adına bir akıllı telefon üretimini değerlendirmeye aldığı ve mobil operatörler üzerinden sunulacak abonelikler kapsamında servisin kullanımını artırmayı hedeflediği düşünülüyor.

Amazon’un geçtiğimiz yıl da Foxcon ile ortak bir akıllı telefon projesi üzerinde çalıştığı gündeme gelmiş, ancak bu dedikodu asılsız çıkmıştı. 2013 yılında bir akıllı telefon çıkarmayacağını daha önce resmen açıklayan Amazon’un HTC ile birlikte hazırladığı iddia edilen akıllı telefonu 2014 itibarıyla piyasaya sürmesi bekleniyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER