Eğlence

Amazon her yıl 30 sinema filmi yayınlamayı planlıyor

amazon studios

Amazon Studios‘un başına kısa süre önce NBC Entertainment‘ın başkanı Jennifer Salke getirilmişti. Tecrübeli yönetici, göreve yeni başlamasına rağmen, köklü değişiklikler yapacağının işaretini şimdiden veriyor. The Hollywood Reporter‘a konuşan Salke, Amazon’un her yıl 30 yeni film yayınlamayı planladığını ve bu filmlerin gişe filmleri, sanat filmleri ve doğrudan Prime Video’da yayınlanacak içeriklerden oluşacağını dile getirdi. Şirket geçmişte daha az sayıda ve önce sinemada vizyona girecek filmler üzerinde çalışıyordu.

Sinemalarda gösterime giren filmler, vizyonda eskisi kadar uzun kalmayacağa benziyor. Bu konuyla ilgili olarak Variety‘ye açıklamalarda bulunan Salke, Amazon’un farklı gösterim pencerelerini değerlendirdiğini dile getiriyor. Filmleri Prime Video servisine mümkün olduğunca hızlı şekilde getirmeyi amaçlayan internet devi, bazı filmleri iki hafta vizyonda tuttuktan sonra evlere taşımayı planlıyor.

Amazon’un kısa sinema gösteriminin ardından filmleri hızla Prime Video’ya getirme planının Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filminin Netflix’e gelişini hatırlattığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Amazon’un Prime Video’ya uygun olduğunu düşündüğü filmleri satın almaya devam edeceğini belirten Salke, filmleri bir fabrikadan çıkarıyormuş gibi görünmeyi istemediklerinin altını çizdi. İçeriklerinin fark yaratmasını isteyen Amazon, dikkat çekici yapımların haklarını rakiplerinden önce satın alarak kendisine avantaj sağlamayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER