Teknoloji

Amazon yeni nesil market deneyimini büyütmeye devam ediyor

amazon go

Amazon fiziksel satış mağazası ağını genişletmeye devam ediyor. Şirketin kasasız marketi Amazon Go’nun şube sayısındaki artış sürüyor. En yeni Amazon Go şubesi, New York’taki Park Avenue’da açıldı. Bu mağaza, New York’taki ikinci Go şubesi olma özelliğini taşıyor.

Yeni şubede market ürünlerinin yanı sıra Dominique Ansel, Magnolia Bakery, Ess-a-Bagel, Epicured, Bien Cuit, Hale & Hearty ve Terranova Bakery gibi yerel gıda üreticilerinin ürünlerini bulmak mümkün olacak. Markette Amazon’un farklı hazır yemek setlerinin yanı sıra taze kahve ve espresso satışı da yapılıyor.

“Geleceğin süpermarket deneyimi” olarak tanımlanan Amazon Go, kasasız yapısı nedeniyle bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Konsepte karşı çıkanlar, marketin banka veya kredi kartı kullanmayanları ötekileştirdiği şeklinde ilginç bir iddiada bulunuyor. Ancak bu iddia, bazı resmi makamlar tarafından destekleniyor. ABD’nin Philadelphia şehrinde nakit kullanılmayan mağazaların açılması yasaklanmıştı. Benzer yasakların ABD’de başka şehir ve eyaletlerde de uygulanabileceği belirtiliyor.

Bu ihtimale karşı geri adım atan Amazon, New York’ta açtığı ilk Go şubesinde nakit ödeme de kabul etmeye başlamıştı. Şehirdeki ikinci Amazon Go şubesinde de alışveriş bedelinin nakit olarak ödenmesi mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER