Teknoloji

Amazon 2018’de altı Amazon Go mağazası daha açabilir

amazon go

amazon goAmazon, kasasız marketi Amazon Go’nun ilk şubesini geçtiğimiz yılın sonlarında genel merkezinin de bulunduğu Seattle’da açmıştı. Şirketten gelen son haberler, Amazon’un mağazanın gördüğü ilgiden memnun olduğunu gösteriyor.

Recode sitesinde yer alan habere göre, Amazon 2018 sona ermeden altı kasasız market daha açacak. Söz konusu mağazaların hangi şehirde olacağı henüz bilinmiyor. Ancak şirketin Seattle’da yeni mağazalar açabileceği, buna ek olarak Los Angeles’taki ünlü alışveriş merkezi The Grove’un yönetimiyle de görüşmelerin sürdüğü söyleniyor.

Amazon yeni marketini “geleceğin marketi” olarak tanımlamıştı. Ödeme sırası olmayan, insanların alışverişlerini yaptıktan sonra çıkıp gidebildikleri mağaza, açılmasıyla birlikte büyük ilgi görmüştü. Yapay zekâ yardımıyla mağazaya giren müşterileri takip eden Amazon, kullanıcıların satın aldıkları ürünleri sepetlerine ekliyor.

Amazon Go hâli hazırda hızlı tüketim ürünlerine odaklanmış durumda. Ancak genişlemenin ardından marketin yapay zekâ teknolojisinin ihtiyaçları karşılama konusunda nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Şu an için mağazanın teknolojisinin işleyişi ve gördüğü ilgi Amazon’u sevindirmiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER