Teknoloji

Amazon Fire TV’ye YouTube erişimi için web tarayıcısı ekledi

amazon fire tvAmazon Fire TV sahiplerinin YouTube uygulamasının yokluğunu aranmaması için alternatif bir çözüm sunuyor. Kısa bir süre önce bazı Fire TV cihazlarına Silk adını taşıyan web tarayıcısını ekleyen şirket, tarayıcıyı Fire TV ailesinin tamamına ulaştırma kararı aldı. Fire TV sahiplerine bir seçenek daha sunan Amazon, Firefox’u da cihazla uyumlu tarayıcılar listesine dahil etti. Fire TV’nin satıldığı tüm ülkelerde kullanıcılar Silk veya Firefox’u indirerek tarayıcı üzerinden YouTube’a ulaşmayı sürdürebilecek.

Amazon’dan yapılan açıklamada, Silk’in Fire TV için optimize edildiği belirtildi. Arayüzde yapılan optimizasyon sayesinde kullanıcılar Fire TV kumandası üzerinden internette gezinebilecek, arama yapabilecek ve oluşturdukları yer imlerine erişebilecek.

Şirket, Fire TV’ye eklenen internet tarayıcıları sayesinde Fire TV üzerinden bilgi ve eğlenceye erişim seçeneklerinin kayda değer ölçüde genişlediğine dikkat çekti. Yapılan açıklamada “Kullanıcılarımızın rahat koltuklarından internete ulaşmasını kolaylaştırmak istedik.” ifadesi kullanıldı.

Firefox tarafından başkan yardımcısı Mark Mayo’nun imzasıyla yapılan açıklamada ise Fire TV tarayıcısıyla kapsamlı bir web içeriğinin kullanıcılara sunulacağı belirtildi.

Amazon Fire TV için sunduğu tarayıcı desteğiyle Google’ın hamlesini boşa çıkardı

Amazon Fire TV için tarayıcı desteğinin kapsamını genişleterek Google’ın hamlesini boşa çıkarmış oldu. İnternet devi, kısa bir süre önce Fire TV YouTube uygulamasına erişimi durdurmuştu. Amazon’un bu kararın etrafından dolaşmasının iki şirket arasındaki görüşmelere nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER