Teknoloji

Amazon Fire tablet ailesini yeniledi, çocuklar için bir model daha ekledi

amazon fireAmazon Fire tablet ailesinde mütevazı değişiklikler gerçekleştirdi. Şirket değişikliklere ek olarak, Fire HD 8 modelinin çocuklara özel versiyonunu yayınladı. Şirketten yapılan açıklamada, Fire 7’nin artık daha hafif ve ince olduğu belirtildi. Amazon, gelişmiş kontrast ve daha anlaşılır yazılar için ekranda da küçük iyileştirmeler yaptı. Fire HD 8’de herhangi bir değişiklik yapılmasa da, tabletin fiyatı 89.99 dolardan 79.99 dolara indi. Fire 7 ise 49.99 dolara karşı satılmaya devam edecek. Ön siparişe çıkan yeni cihazların sevkiyatı 7 Haziranda başlayacak.

Amazon ilk defa Fire HD 8 modelinin çocuklara özel bir versiyonunu hazırladı. Böylelikle Amazon’un FreeTime Unlimited uygulamasının sunduğu ebeveyn kontrolü araçlarına 8 inç HD ekranlı tablette de erişilebilecek. FreeTime Unlimited uygulamasından yararlanmak içinse her ay 2.99 dolar ödemek gerekecek. Uygulama sayesinde anne ve babalar çocuklarının hangi uygulamaları kullandığını veya hangi içeriklere erişebildiğini kontrol edebilecek. Amazon, geçtiğimiz ay FreeTime Unlimited için hazırladığı yeni arayüzleri kullanıma sunmuştu.

Amazon daha öncesinde sadece Fire 7 için bir Kids Edition versiyonu hazırlamıştı. Söz konusu tablete sahip olmak için 99.99 dolar ödemek gerekiyor. Yeni Fire HD 8 Kids Edition’ın fiyat etiketinde ise 129.99 dolar yazacak. Bu fiyat karşılığında FreeTime Unlimited uygulamasından bri yıl ücretsiz olarak yararlanılabilecek. Amazon iki yıl boyunca koşulsuz garanti desteği de sağlayacak. Tablet için mavi, sarı ve pembe renkli koruyucu kılıflar da sunacak.

Amazon Fire HD 10’da bir yenilik yapılmadı

Amazon Fire HD 10’da herhangi bir değişiklik gerçekleştirmedi. Şirket, kısa vadede Fire HD 10 satışını sürdüreceğini açıklamakla yetindi.

İLGİLİ HABERLER