Teknoloji

Amazon Fire Phone projesindeki ısrarını sürdürecek

amazon-fire-phone-190614-1

Amazon’un geçtiğimiz ay sonu açıkladığı üçüncü mali çeyrek yıl finans raporunda FirePhone ile ilgili hedeflerin ıskalandığı ve bu telefonun satışlarının düşük seyretmesinin tabloya olumsuz şekilde yansıdığı görülmüştü. Bir Amazon yöneticisi bu durumu doğrulamakla birlikte şirketin henüz pes etmediğini kaydetti.

Fortune dergisine konuşan kıdemli başkan yardımcısı David Limp, Amazon’un elinde 83 milyon dolar değerinde satılmamış Fire Phone olduğunu kabul etti. Geçtiğimiz yaz duyurusu yapılan ve piyasaya sürülen Amazon Fire Phone, şirketin 3D destekli teknolojilerle donattığı ve üstünde ikiden fazla kamera içeren bir akıllı telefondu. Telefonun 32 GB kapasiteli modelinin sözleşmeli seçeneği için 199 dolarlık ön ödeme yapmak gerekiyordu.

Limp geçtiğimiz eylül ayında ön ödeme ücretinin 99 sente indirmiş olmanın satışlarda önemli bir artış sağladığını kaydetti, ancak her zaman olduğu gibi satış rakamları hakkında net bilgi vermedi. Bunun yerine Limp Amazon’un fiyatı doğru şekilde belirlemediği yönünde bir itirafta bulundu. İnsanların mükemmel değer bekleyerek kendilerine geldiklerini, ancak kendilerinin beklentileri bir şekilde ıskaladıklarını, halbuki her şeyi doğru yaptıklarını düşündüklerini kaydetti. Ancak Limp hata yaptıklarının farkına vardıklarını ve bu durumu düzelttiklerini kaydetti.

Fortune’un belirttiğine göre Amazon, Fire Phone serisini sürdürecek. Haberde 2007 yılında çıkan ilk Kindle e-kitap okuyucu da pek yoğun ilgi görmemiş ve benzer durumlar yaşanmıştı, ancak Amazon’un bu cihazlarda ısrarını sürdürmesi neticesinde ortaya başarılı bir seri çıktı. Amazon şimdi benzer stratejiyi Fire Phone ile de izlemek istiyor.

İLGİLİ HABERLER