Teknoloji

Amazon Fire Phone Bluetooth LE desteğine sahip değil

amazon-fire-phone-190614-3

Amazon’un ilk akıllı telefonu Fire Phone birçok ilginç özellik içeriyor, ancak sürpriz şekilde Bluetooth LE desteği barındırmıyor. Söz konusu bağlantı protokolü son zamanlarda piyasaya çıkan akıllı saat ve egzersiz takipçilerinin mobil cihazlarla güç tasarrufu sağlanır şekilde bağlanması için gerekiyor.

Bu durum Fire Phone satın alıp onu giyilebilir cihazla kullanmak isteyenler için iyi bir haber gibi görünmüyor. Aslında normal Bluetooth üzerinden de bağlantı gerçekleştirilebiliyor, ancak “LE” takısının temsil ettiği “düşük enerji” tüketimi kısmı eksik kalacaktır, bu da pil ömrüyle ilgili daha fazla sorunun yaşanmasına neden olacaktır.

Ayrıca Bluetooth LE desteğinin yokluğu, bu standart için özel olarak geliştirilmiş cihazların Fire Phone ile hiçbir şekilde bağlantı kuramayacağı anlamına geliyor. Bazı giyilebilir cihazlarda, Bluetooth LE yokluğu düşünülerek daha eski Bluetooth versiyonlarıyla uyumlu şekilde çalışması için gerekli ayarlamalar yapılmış. Bazılarıysa Bluetooth LE desteğini barındırmıyor, bunlar daha eski Bluetooth versiyonlarını destekleyen mobil cihazlarla sorunsuz bağlantı kuruyordu. Pebble akıllı saatin ilk versiyonu buna güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Ancak bu yıl çıkan çoğu giyilebilir cihazda Bluetooth LE desteğine daha fazla ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz.

Anlayacağınız, Bluetooth LE desteğinin yokluğu Amazon Fire Phone’un çıkış yaptığı zamanın ruhuyla örtüşmüyor. Ne var ki, Engadget editörü Brad Molen’a göre Bluetooth LE desteğinin sunan donanım Amazon Fire Phone’da bulunuyor. Ancak bu destek yazılımsal olarak etkinleştirilmemiş görünüyor. Fire Phone’da Android tabanlı Fire OS 3.5 çalışıyor. Eğer bu sürüm Android 4.3 Jelly Bean’den, yani Bluetooth LE desteğinin Android ekosistemine resmi olarak geldiği sürümden eski bir Android versiyonunu temel alıyorsa, Fire Phone’daki bu eksiklik mantıklı karşılanabilir, gelecekte yazılım güncellemeleriyle birlikte bu destek kullanıcılara sunulabilir.

İLGİLİ HABERLER