Teknoloji

Amazon Fire Phone başarısızlığının ardından donanım birimini küçültüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon-fire-phone-270815

Amazon’un “Fire Phone” akıllı telefon projesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından donanım gelişim merkezi Lab126’da yeniden yapılanmaya gittiği ve telefon projesinde görev alan mühendisleriyle yollarını ayırdığı söyleniyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, bu küçülme nedeniyle şirket diğer donanım projelerini de yavaşlatacak.

Söz konusu projeler arasında “Cairo” kod adıyla anılan 14 inç tablet, “Shimmer” kod adlı bir projektör ve el yazısını dijital alışveriş listesine çeviren “Nitro” isimli bir akıllı kalem yer alıyor.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Silikon Vadisi merkezli Lab126’da halen eski hızında devam eden bazı projeler de mevcut. “Kabinet” kod adını taşıyan gelişmiş mutfak bilgisayarı da söz konusu projeler arasında sayılıyor. Bir ev merkezi işlevi göreceği söylenen bilgisayar, tıpkı Amazon Echo hoparlör gibi sesli komutları algılayabilecek ve böylelikle belli işlevleri yerine getirebilecek. Gözlük gerektirmeyen bir 3D tablet ve iki yıla kadar kullanım sağlayabilen bir Kindle e-kitap okuyucusu pili Lab126’nın üzerinde çalıştığı projeler arasında listeleniyor.

İşten çıkarmalara rağmen, telefon üretimi defterinin tamamen kapanmamış olabileceğini belirtmekte fayda var. The Wall Street Journal’ın haberinde Amazon’un telefon çalışmalarını Seattle’da yürütebileceği belirtilirken, Lab126’daki telefon ekibinin tablet ve e-kitap okuyucu ekipleriyle birleştirildiği öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER