Teknoloji

Amazon Android Lollipop tabanlı Fire OS 5’in ön izleme sürümünü duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon-fire-hd-220615

Fire Phone ve Fire HD tablet gibi Amazon cihazları yakında Android Lollipop’a veya Lollipop’un Fire OS için elden geçirilmiş versiyonuna kavuşabilir. Amiral gemisi Android cihazlar Lollipop’a bundan birkaç ay önce sahip olsa da, Amazon Fire OS’in tabanını halen Android 4.4 oluşturuyor. Kullanıcılar için farkına varması zor olsa da, Fire OS’in normalden çok daha sade bir Android deneyimi sunduğunu belirtmek gerekiyor.

Lollipop tabanlı Fire OS 5’in yola çıkmasıyla birlikte yazılımcıların ön izleme sürümüne ulaşmasının da önü açıldı. Ön izleme sürümü sayesinde yazılımcıların Fire HD 6 ve 7 tabletlerde uygulamalarının nasıl çalıştığını görmeleri mümkün olacak. Nihai sürümün yayın tarihi konusunda kesin bir bilgi verilmese de, Amazon güncellemeyi yıl içinde yayınlamayı planlıyor.

Şirket, uygulama geliştiricilerinin Developer Portal ana sayfası üzerinden uygulamalarını test etmelerini kolaylaştırıyor. Böylelikle geliştiriciler Fire OS 5’i yüklemeden uygulamalarının işletim sistemiyle uyumlu olup olmadığını görebilecekler.

İLGİLİ HABERLER