Teknoloji

Amazon Fire HD 10 tablet metal kasaya kavuştu

amazon fire hd 10 tabletAmazon Fire HD 10 tablet geçtiğimiz yıl tanıtılmıştı. Ancak tabletin kasasının plastik olması, kimi potansiyel alıcıları caydıran bir faktör olmuştu. Bu yöndeki eleştirileri dikkate almışa benzeyen Amazon, Fire HD 10 tabletin metal kasalı versiyonunu duyurdu.

Cihazın başlangıç fiyatında da değişikliğe gitmeyen şirket, 16 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu ABD’de 230 dolar karşılığında satacak. Metal kasayla birlikte listeye eklenen 64 GB dahili depolama alanı barındıran model içinse 290 dolar ödemek gerekecek.

Metal kasa dışında Fire HD 10’da bir değişiklik bulunmuyor. 10.1 inç ekran 1280 x 800 piksel çözünürlük ve 149 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Yapılan incelemelerde tabletin keskinliğindeki düşüklüğe de dikkat çekilmişti. 1.5 GHz dört çekirdekli işlemciye ise 1 GB RAM eşlik ediyor. Bu da tabletin Prime içerikleri oynatması için yeterli oluyor. 5 megapiksel arka kamerayı ise selfie ve video sohbetler için kullanılan HD kamera tamamlıyor.

Fire HD 10 tabletin 16, 32 ve 64 GB dahili depolama alanı seçeneklerini yeterli bulmayanlar, microSD kart desteği sayesinde bu alanın üstüne 128 GB daha ekleyebilecek. 8 saatlik pil ömrü sunan tabletin yeni versiyonunun Amazon üzerinden satışı başladı.

İLGİLİ HABERLER