Eğlence

Amazon’un merakla beklenen Fallout dizisinden ilk görseller geldi

amazon fallout

Amazon Fallout dizisinden ilk görselleri paylaştı. Prime Video’da ekranlara gelecek olan dizi, nisan ayında izleyicilerle buluşacak. Başrolü üstlenen ve Yellowjackets’tan da tanıdığımız Ella Purnell, kıyamet sonrası dünyaya yeni gelen ve rahat hayatını yeraltından kaçarak farklı bir maceraya atılıyor.

Dizi 2296 yılında geçiyor. Nükleer savaşın Dünya’yı harap etmesinden 219 yıl sonra hayatta kalanlar yeraltı sığınaklarına sürülürken, kalan herkes de yer üstünde kendi başlarının çaresine bakmak zorunda bırakılıyor. Ella Purnell’in canlandırdığı Lucy karakteri, Lucy’s Vault 33’ün “belediye başkanı” olarak tanımlanabilecek Gözetmen Hank’in kızı olarak karşımıza çıkıyor. Gözetmen Hank’i de Twin Peaks ile tanınan Kyle MacLahan canlandırıyor.

Vanity Fair’in haberine göre, ikonik oyun logosu Vault Boy, Lucy’nin yeraltı evinin maskotu olarak görünüyor. Dizide Vault Boy’un başlangıç hikayesi de anlatılıyor. Bethesda’dan Todd Howard, Vault Boy’un doğuşuna yönelik yaratıcı yaklaşımı “Bu gerçekten akıllıca bir fikirdi” sözleriyle tanımlıyor.

Oyundan aşna olunan bir diğer karakter olan The Ghoul ise Walton Goggins tarafından canlandırılıyor. Rolün sıkı bir karakter oyuncusu olarak tanınan Goggins’e özel şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Dizinin yaratıcısı Jonathan Nolan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Walton drama ve komedide eşit derecede usta ki bu çok zor. Bu adamın geçmişte kim olduğu ile neye dönüştüğü arasında zaman ve mesafe açısından bir uçurum var ve bu benim için çok dramatik bir soru yaratıyor: ‘Bu adama ne oldu?’ Bu yüzden geriye doğru yürüyeceğiz.”

  • amazon fallout

Nolan, The Ghoul’un Fallout’un dünyasındaki tüm tarafları temsil ettiğini de belirtti: “Üzerinde çok mesafe kat etti ama yine de havalı ve kendine has bir çekiciliği var. Walton’ı ve performansını görebilmem gerekiyor, oyundaki The Ghoul gibi görünmesi gerekiyor ve biraz ateşli olması gerekiyor”

Amazon Fallout dizisi için WestWorld’ün yaratıcılarıyla çalışıyor

Amazon Fallout dizisi için WestWorld’e de imza atan Jonathan Nolan ve Lisa Loy ile çalışıyor. İkili, hikayenin retrofütüristik stilleri, sert sosyal yorumları ve gri ahlak temaları da dahil olmak üzere oyunlarla benzer notalara sahip olduğunu belirtiyor. Dizinin yönetici yapımcılarından biri olan Bethesda’dan Todd Howard, konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu: “Mizah tarzı, şiddetin düzeyi, şiddetin tarzı üzerine çok sohbet ettik. Bakın, Fallout çok dramatik, karanlık ve kıyamet sonrası olabilir, ancak biraz göz kırpmanız gerekiyor… Dizide o iğneyi çok iyi batırdıklarını düşünüyorum.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER