EğlenceManşetler

Amazon Prime Video’dan beklenen Fallout dizisi için yayın tarihi bilgisi geldi

fallout amazon prime video

Amazon Prime Video, merakla beklenen Fallout dizisinin ne zaman yayınlanacağı konusundaki sessizliğini bozdu. Bethesda’nın popüler RPG video oyunu serisine dayanan canlı aksiyon uyarlaması Fallout, 12 Nisan 2024’te yalnızca Prime Video aracılığıyla prömiyerini yapacak. Bu heyecan verici duyuru, 23 Ekim’de, aynı zamanda Fallout hayranları için “Fallout Günü” olarak bilinen ve oyunun Büyük Savaş’ın başlangıcını işaret eden tarihte yapıldı.

Dizi, Bethesda’nın idari yapımcısı ve oyun direktörü Todd Howard’ın da idari yapımcı olarak görev aldığı bir proje. Oyuncu kadrosunda ise Ella Purnell (Yellowjackets), Walton Goggins (The Hateful Eight), Aaron Moten (Emancipation), Moisés Arias (The King of Staten Island), Kyle MacLachlan (Twin Peaks) ve Sarita Choudhury (Homeland) gibi isimler yer alıyor.

Amazon tarafından yapılan açıklamaya göre, dizi orijinal bir hikaye sunacak ve kıyamet sonrası bir gelecekte, Los Angeles’ın post-apokaliptik versiyonunda geçecek. Ayrıca, dizinin mevcut oyun serisine kanonik bir ek olarak kabul edileceği belirtildi. Şu an için dizide kaç bölüm olacağı veya prömiyerden sonra yayın programının nasıl olacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Fallout gibi video oyunu uyarlamalarının yükselişi

Video oyunu uyarlamaları, son dönemde dikkat çekici bir popülerlik kazanıyor. HBO’nun The Last of Us dizisi rekor kırıcı izlenme sayılarına ulaşırken, Super Mario Bros. filmi, yayınlandığı ilk hafta sonunda video oyununa dayanan en yüksek gişe hasılatını elde eden film oldu. Fallout dizisi hakkında bilinenler çoğunlukla, ağustos ayında sızdırılan ve bir sığınak girişi ile birkaç karakterin power armor içinde yürüdüğünü gösteren fragmandan geliyor. Fragman, şu an için bize çok fazla bilgi vermiyor, ancak tam bir fragmanın yakında düşmesini umuyoruz.

Amazon Prime Video’nun Fallout dizisi, video oyunu uyarlamalarının yükselişini sürdürme potansiyeline sahip. Oyuncu kadrosundan yapımcılara, hikayenin konseptinden prömiyer tarihine kadar, dizi hakkında bilinenler Fallout ve post-apokaliptik kurgu hayranlarını heyecanlandırmak için yeterli. Ancak, dizinin başarısının ve popülerliğinin ne ölçüde olacağı, izleyicilerin diziyi nasıl karşılayacağı ve Amazon Prime Video’nun bu projeyi nasıl pazarlayacağı gibi faktörlere bağlı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER